Σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων το πρώτο οχτάμηνο του 2002
Πτωτική πορεία παρουσίασαν τόσο ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων, όσο και ο απολογισμός τους σε ανθρώπινες ζωές και τραυματίες κατά το α 8μηνο του 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
25
Πτωτική πορεία παρουσίασαν τόσο ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων, όσο και ο απολογισμός τους σε ανθρώπινες ζωές και τραυματίες κατά το πρώτο οχτάμηνο του 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Η μείωση των παραπάνω μεγεθών, είναι της τάξης του 13% έως 20% και σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, ανταποκρίνεται στους στόχους της Τροχαίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού «Καθ Οδόν 2001-2005» για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα.
Ελπιδοφόρο, εκτός των άλλων, στοιχείο είναι και το γεγονός ότι παρά την αύξηση των ελέγχων οδηγών για μέθη κατά 40,7%, ωστόσο βρέθηκαν λιγότεροι -κατά 7,7%- οδηγοί οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια κατανάλωσης αλκοόλ.
Συγκεκριμένα, κατά το α 8μηνο σημειώθηκαν:
* 985 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 1.163 το 2001
* 1.405 σοβαρά ατυχήματα έναντι 1.739 το 2001
* 8.957 ελαφρά ατυχήματα έναντι 10.565 το 2001
Στα ατυχήματα αυτά έχασαν τη ζωή τους 1.126 άνθρωποι (έναντι 1.301 το 2001), τραυματίστηκαν 1.790 άτομα βαριά (έναντι 2.275 το 2001) και 13.397 ελαφρά (έναντι 15.653 το 2001).
Πάντως αυξήθηκαν σημαντικά οι παραβάσεις ορίων ταχύτητας, οι παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους, οι 28.642 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα και οι παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442