Μήνυμα φιλίας και κοινής ευρωπαϊκής πορείας απηύθυνε προς την Τουρκία ο Ευ.Βενιζέλος
Mήνυμα φιλίας και κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής προς τον τουρκικό πολιτικό κόσμο και τους πολίτες της χώρας απηύθυνε την Τρίτη από το Φανάρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Πολιτισμού έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Mήνυμα φιλίας και κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής προς τον τουρκικό πολιτικό κόσμο και τους πολίτες της χώρας απηύθυνε την Τρίτη από το Φανάρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Πολιτισμού έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, γεγονός που θα λειτουργήσει ως γέφυρα και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
«Δεν είναι μία επιθετική κίνηση εναντίον της Τουρκίας, αλλά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, προσφωνώντας τον Έλληνα υπουργό ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Είπα και άλλη φορά σε μία ανάλογη περίπτωση συναντήσεώς μας εδώ ότι η θρησκεία είναι, όχι μόνον παράγων σωτηρίας του ανθρώπου αλλά είναι και πολιτιστικός και εκπολιτιστικός παράγων.
» Επομένως ένας Πατριάρχης και ένας υπουργός Πολιτισμού έχουν πολλά κοινά πράγματα να συζητήσουν και να πράξουν από κοινού.»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη διαρκή συμπαράστασή του και για το γενικότερο έργο το οποίο επιτελεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
«Mια επίσκεψη το Φανάρι είναι πάντοτε ένα προσκύνημα και μια συζήτηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι πνευματική απόλαυση» απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).