Κανονισμό λειτουργίας στα σχολεία προωθεί το υπουργείο Παιδείας
Στη σύσταση κανονισμού λειτουργίας των σχολείων αποφάσισε να προχωρήσει για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος που θα εξασφαλίζει τη συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας.
31
Στη σύσταση κανονισμού λειτουργίας των σχολείων αποφάσισε να προχωρήσει για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος που θα εξασφαλίζει τη συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας προβλέπουν τα εξής:
* Η μεταφορά και χρήση των κινητών τηλεφώνων στο χώρο του σχολείου πρέπει να αποφεύγεται.
* Η φοίτηση των μαθητών πρέπει να είναι τακτική και η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων ανελλιπής και όχι επιλεκτική.
* Το σχολικό βιβλίο παρέχεται δωρεάν για χρήση των μαθητών. Η κακή χρήση, η κακοποίηση, το κάψιμο, η έλλειψη δυνατότητας να ξαναχρησιμοποιηθεί, πέρα από την οικονομική διάσταση έχουν ως μεγαλύτερη αρνητική συνέπεια τον ευτελισμό της έννοιας του βιβλίου.
* Η τάξη, η ησυχία και το ήρεμο κλίμα μέσα στην αίθουσα είναι προϋπόθεση αρμονικής συνεργασίας όλων των μελών της ομάδας. Αν δεν εξασφαλισθούν αυτές οι συνθήκες δεν είναι δυνατό να παραχθεί σοβαρό σχολικό έργο.
* Η οικονομική ή κοινωνική προέλευση των μαθητών, καθώς και ιδιαιτερότητες με φυλετικό, θρησκευτικό ή γλωσσικό χαρακτήρα, δεν πρέπει να αποτελούν στοιχεία διάκρισης.
* Ένα ευαίσθητο ζήτημα είναι αυτό που αφορά στην κόσμια και ευπρεπή εμφάνιση των μαθητών, τα όρια της οποίας είναι δυσδιάκριτα. Υπάρχουν βέβαια ακραίες περιπτώσεις οι οποίες είναι προφανείς και σε αυτές η κοινότητα της τάξης με τον σύμβουλο καθηγητή και σε συνεργασία με τους γονείς μπορεί να επιχειρήσει παρέμβαση. Αν αυτό δεν αποδώσει, η ευθύνη μεταφέρεται στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο και τέλος στο σύλλογο διδασκόντων.
* Το κάπνισμα των μαθητών στο χώρο του σχολείου δεν είναι παιδαγωγικά ορθό να νομιμοποιηθεί με την ανοχή του σχολείου. Απαγορεύσεις και περιορισμοί στους καπνιστές γίνονται αποδεκτές για τους δημόσιους χώρους σε κάθε περίπτωση. Το σχολείο με τις αρχές και τους κανόνες λειτουργίας του οφείλει να αποδοκιμάσει αυτή την επιβλαβή, άχρηστη και επικίνδυνη συνήθεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442