Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλο το αδιέξοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά και την ανακοίνωση του ΑLPHA Digital

Μεγάλο το αδιέξοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά και την ανακοίνωση του ΑLPHA Digital

Mπροστά σε νέα δεδομένα βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και επίσημα ανακοινώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA Digital η διακοπή της λειτουργίας του. «Η εταιρεία τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση» λέει η ανακοίνωση που φέρνει σε αδιέξοδο 9 ομάδες.

26

Mπροστά σε νέα δεδομένα βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και επίσημα ανακοινώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA DIGITALη διακοπή της λειτουργίας τους. «Η εταιρεία τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση» λέει η ανακοίνωση που φέρνει σε αδιέξοδο 9 ομάδες.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναχαϊκή, Ξάνθη, Πανιώνιος, Προοδευτική, Αρης, Γιάννινα και περισσότερες χαμηλότερων κατηγοριών ξαφνικά αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα από την Τρίτη το τηλεοπτικό κανάλι είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης και SKODA Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται οτι την Πέμπτη στη γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ θα καθοριστούν οι μελλοντικές κινήσεις των συλλόγων και φυσικά το μέλλον του πρωταθλήματος της Α εθνικής.

H ανακοίνωση

«Η Εταιρία ALPHA DIGITAL SYNTHESIS A.E. ανακοινώνει με λύπη της ότι τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εντονότατο προβληματισμό και έλεγχο κάθε πιθανότητας οικονομικής επιβιώσεως της Εταιρείας.

Η Εταιρία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η προσπάθειά της, παρά την αφειδέστατη και πέραν κάθε νομικής υποχρεώσεως οικονομική στήριξή της, από τους μετόχους της και παρά το πλουσιότατο πρόγραμμά της, δυστυχώς δεν έτυχε της ουσιαστικής και μαζικής προτιμήσεως του ευρέως κοινού ή των φιλάθλων, ακόμη και των οπαδών του ποδοσφαίρου. Η προτίμηση αυτή ως γνωστόν αποτελεί την προϋπόθεση και την βάση για την ύπαρξη βιώσιμου συνδρομητικού καναλιού. Η συγκινητική εγγραφή 40.000 και πλέον συνδρομητών στην A.D.S. από τον Νοέμβριο του 2001 δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι ήταν πενιχρή σε αριθμούς. Ακόμη και ο διπλασιασμός ή και ο τριπλασιασμός του αριθμού αυτού δεν θα εκάλυπτε παρά μέρος των δαπανών λειτουργίας του και μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η Εταιρεία με λύπη της έλαβε την απόφαση αυτή υποχρεωτικά ως όφειλε εκ του νόμου. H Εταιρία πρόκειται να συνάψει συμφωνία για τη μετάβαση όσων εκ των ενεργών συνδρομητών της το επιθυμούν στη NOVA, το άλλο συνδρομητικό Ελληνικό κανάλι. Για το σκοπό αυτό, η Εταιρία θα μεταφέρει στους αποκωδικοποιητές όλων των συνδρομητών της ειδικό λογισμικό, έτσι ώστε οι τελευταίοι να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εναλλακτικά τις συνδρομητικές υπηρεσίες της NOVA.
Για να λάβουν το ανωτέρω δωρεάν λογισμικό, οι συνδρομητές του ALPHA DIGITAL είναι σημαντικό να διατηρούν τους αποκωδικοποιητές τους ενεργοποιημένους και συντονισμένους σε ένα κανάλι της ALPHA DIGITAL και τις κάρτες πρόσβασης που διαθέτουν τοποθετημένες στη συσκευή.

Η Εταιρεία έχει μεριμνήσει επίσης για την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων και για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι λοιποί συναλλαγέντες με την Εταιρεία θα τύχουν της καλλίτερης δυνατής αντιμετωπίσεως εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων της Εταιρείας.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους της Εταιρείας να μην εκφρασθούν και δημόσια οι ειλικρινείς ευχαριστίες της προς τους εργαζομένους που και με δική τους ακόμη οικονομική θυσία (που δεν έγινε δεκτή) προσπάθησαν να διατηρήσουν τον σταθμό σε λειτουργία. Τους ευχαριστούμε πραγματικά για την αφοσίωσή τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Επίσης ευχαριστούμε και τους συνδρομητές που θέλησαν να στηρίζουν την προσπάθειά μας. Η στάση τους μας συγκινεί και μας τιμά ιδιαίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι συνδρομητές μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ALPHA DIGITAL (Τηλ. 010-9499200), ιδίως αν επιθυμούν να πληροφορηθούν λεπτομερέστερα σχετικά με τη δυνατότητα μετάβασής τους στο κανάλι NOVA».

Πολιτικές αντιδράσεις

Την παρπαάνω υπόθεση σχολίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνησε οτι αν η εταιρία οδηγηθεί στη λύση της τότε θα κληθεί απο τις αρμόδιες αρχές να επιστρέψει την άδεια που της έχει χορηγηθεί κατά απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει οτι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των καταναλωτών, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

Αναφορικά με τις προτάσεις που προβλέπουν οτι η ΕΡΤ θα μπορούσε να αναλάβει το πρωτάθλημα για να σωθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ΕΡΤ καθορίζει αυτοβούλως το πρόγραμμά της και με ιδιαίτερη σύναιση χειρίζεται το θέμα. «Η ΕΡΤ δεν συναινεί σε κινήσεις που δεν διασφαλίζουν απολύτως το δημόσιο χρήμα, διότι σέβεται την εισφορά του ελληνικού λαού» υπογράμμισε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024