Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη Λεσπέρογλου
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Την Τρίτη κατέθεσε ο αστυνομικός Χρήστος Πέτρου, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Λεσπέρογλου τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Γ.Ψαρουδάκη.
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Την Τρίτη κατέθεσε ο αστυνομικός Χρήστος Πέτρου, οδηγός του περιπολικού που είχε μεταβεί στα Εξάρχεια, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Λεσπέρογλου τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Γ.Ψαρουδάκη.
Ωστόσο, η υπεράσπιση του Αβραάμ Λεσπέρογλου επισήμανε ότι ο Χρήστος Πέτρου, σε προηγούμενες καταθέσεις, δεν ήταν βέβαιος για την αναγνώριση της ταυτότητας του δράστη στο επεισόδιο των Εξαρχείων το 1982.
Μιλώντας στο διάλειμμα της διαδικασίας, ο Α.Λεσπέρογλου υποστήριξε εξάλλου ότι η υπόθεση αποτελεί μεθόδευση των Αρχών, τονίζοντας ότι υπάρχουν πιέσεις από τους Αμερικανούς για καταδίκες όσον αφορά στην τρομοκρατία.
Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και πως από το 1983 ήταν φυγόδικος στο εξωτερικό.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).