Με οριακά κέρδη 0,14% έκλεισε το ΧΑΑ την Παρασκευή
Με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,14% στις 2.066,84 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, στράφηκαν στα blue chips.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο ΧΑΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κλείνει τελικά με οριακά κέρδη, με αφορμή και τα θετικά νέα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τη μείωση της ανεργίας.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 2.066,84 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούσαν πττωτικές τάσεις, αλλά η ανακοίνωση της απρόσμενης πτώσης της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, άμβλυνε τους φόβους για την αμερικανική οικονομία, ωθώντας υψηλότερα τις αγορές.
Η Σοφοκλέους ακολούθησε την πορεία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κλείνοντας τελικά με οριακά κέρδη, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει έως και τις 2.047 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 1.055,36 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε πτώση 0,44% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,63%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-1,88%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Τράπεζες (+1,33%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,03% στα 13,72 ευρώ), της Coca-Cola HBC (-0,38% στα 15,82 ευρώ) και της Intracom (-1,15% στα 6,90 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 112 ενισχύθηκαν, 182 υποχώρησαν και 81 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δέκα εξαφανίσεις επιστημόνων έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο – Εργάζονταν σε πυρηνικές και κρίσιμες υπηρεσίες
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442