Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο, υποστηρίζουν Αυστραλοί ειδικοί
Αδελαΐδα: Περισσότερο φαίνεται ότι περιπλέκονται τα πράγματα σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο, μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας Αυστραλών ειδικών, σύμφωνα με την οποία η χρήση των συσκευών αυτών δεν συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου.
Αδελαΐδα: Περισσότερο φαίνεται ότι περιπλέκονται τα πράγματα σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο, μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας Αυστραλών ειδικών, σύμφωνα με την οποία η χρήση των συσκευών αυτών δεν συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου.
Η εκτεταμένη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, από μέλη του Παναυστραλιανού Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών, απέδειξε ότι η απειροελάχιστη ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα δεν αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθεί ο χρήστης τους από καρκίνο.
Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα μελέτησε 1.600 πειραματόζωα, τα οποία εξέθεσε σε διαφορετικά επίπεδα ραδιενέργειας κινητών τηλεφώνων επί μία ώρα ημερησίως για δύο χρόνια.
Αν και το πόρισμα που προήλθε από τη μελέτη των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να έχει απόλυτη ισχύ για τους ανθρώπους, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν από καρκίνο οι χρήστες των κινητών.
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Τιμ Κούχελ, δήλωσε ότι ανάλογο πείραμα γίνεται και στην Ιταλία και τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν εντός του τρέχοντος έτους.
“Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα πειράματα για να διαπιστώσουμε αν τα κινητά προκαλούν πονοκεφάλους και αϋπνίες. Και τα ερωτήματά μας αυτά θα απαντηθούν ικανοποιητικά μόνο με πειράματα σε ανθρώπους στην Αυστραλία και το εξωτερικό” είπε ο Δρ Κούχελ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της νέας μελέτης, η πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, επισήμανε την ανάγκη περιορισμού της χρήσης των κινητών τηλεφώνων τόσο από τους ενήλικους όσο και από τα παιδιά, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα για την επίδρασή τους στην υγεία του ανθρώπου.
“Η χρήση των συσκευών κινητής τηλεφωνίας πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εφόσον δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε σταθερή συσκευή. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εκθέτουμε την υγεία μας σε νέους ενδεχόμενους κινδύνους” τόνισε η κ. Μπρούντλαντ, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τη Γη που διεξάγεται στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442