Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 17Ν έχει εξαρθρωθεί αλλά η έρευνα συνεχίζεται, υπογράμμισε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης

Η 17Ν έχει εξαρθρωθεί αλλά η έρευνα συνεχίζεται, υπογράμμισε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης

Την πεποίθηση ότι έχει εξαρθρωθεί η «17 Νοέμβρη» εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τοποθέτηση του την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τοποθετήθηκε επί της πολιτικής διάστασης της επιχείρησης.

25

Την πεποίθηση ότι έχει εξαρθρωθεί η «17 Νοέμβρη» εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τοποθέτηση του την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τοποθετήθηκε επί της πολιτικής διάστασης της επιχείρησης.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε στον ελληνικό λαό ότι η 17 Νοέμβρη, η σημαντικότερη τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα μας, έχει εξαρθρωθεί, γιατί συνελήφθη η ηγεσία της, συνελήφθησαν τα περισσότερα μέλη της, κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστασίου της, εξιχνιάστηκαν μία προς μία όλες οι ενέργειες την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει και ακόμη ορισμένες άλλες, την ευθύνη των οποίων δεν είχε αναλάβει» επισήμανε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, σημείωσε όμως ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας δεν έχει τελειώσει, αλλά έχει τελειώσει η μορφή με την οποία τη γνωρίζαμε στον κύκλο της μεταπολίτευσης. «Θα ήταν όμως αφελές να πιστεύουμε ότι δεν θα απασχολήσει ξανά τη χώρα μας, όπως όλες τις χώρες του κόσμου και στο μέλλον. Το παρελθόν δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί πλήρως. Ο όγκος των στοιχείων τα πρόσωπα που διαφεύγουν οι άλλες οργανώσεις που έδρασαν όλα αυτά τα χρόνια είναι πλευρές του παρελθόντος με τις οποίες θα ασχοληθούμε συστηματικά με την ίδια στρατηγική και μέθοδο που είχαμε μέχρι σήμερα στο άμεσο μέλλον» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για νέο κύκλο επιχειρήσεων, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι διωκτικές Αρχές δεν λειτουργούν κάτω από την πίεση αναγγελιών συλλήψεων. «Αντίθετα λειτουργούμε με βάση εσωτερικό χρονοδιάγραμμα, που επιβάλλει η τάξη των ερευνών» υπογράμμισε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, που δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συναδέλφων του, τοποθετήθηκε επί της πολιτικής διάστασης της επιχείρησης για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας και ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα.

«Τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου ήταν τυχαία, αλλά δεδομένης όμως της δουλειάς που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα της πίεσης που ήδη ασκούσαμε και δεν ήταν παρά θέμα χρόνου να συμβούν» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημείωσε ότι τα γεγονότα έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση μπορεί να βάλει στόχους και να τους πετυχαίνει. «Οι πολίτες εκτιμούν το γεγονός ότι δεν τρέξαμε αμέσως να εξαργυρώσουμε στο πολιτικό χρηματιστήριο των τηλεπαραθύρων την επιτυχία μας» είπε.

Και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καταλήγει λέγοντας ότι «αν πραγματικά ακολουθήσουμε σε όλους τους χώρους μια πολιτική αυστηρών προτεραιοτήτων, σωστά επιλεγμένων και ιεραρχημένων, αν έχουμε μια πολιτική ανάδειξης στελεχών μέσα από τη διοίκηση, αν επιδιώκουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, τότε θα μπορούμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μιλάμε για ένα νέο σύγχρονο στιλ διακυβέρνησης, που απαντά στις προκλήσεις και την πολυπλοκότητα της σημερινής εποχής και της εποχής που έρχεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024