25

Την πεποίθηση ότι έχει εξαρθρωθεί η «17 Νοέμβρη» εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τοποθέτηση του την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τοποθετήθηκε επί της πολιτικής διάστασης της επιχείρησης.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε στον ελληνικό λαό ότι η 17 Νοέμβρη, η σημαντικότερη τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα μας, έχει εξαρθρωθεί, γιατί συνελήφθη η ηγεσία της, συνελήφθησαν τα περισσότερα μέλη της, κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστασίου της, εξιχνιάστηκαν μία προς μία όλες οι ενέργειες την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει και ακόμη ορισμένες άλλες, την ευθύνη των οποίων δεν είχε αναλάβει» επισήμανε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, σημείωσε όμως ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας δεν έχει τελειώσει, αλλά έχει τελειώσει η μορφή με την οποία τη γνωρίζαμε στον κύκλο της μεταπολίτευσης. «Θα ήταν όμως αφελές να πιστεύουμε ότι δεν θα απασχολήσει ξανά τη χώρα μας, όπως όλες τις χώρες του κόσμου και στο μέλλον. Το παρελθόν δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί πλήρως. Ο όγκος των στοιχείων τα πρόσωπα που διαφεύγουν οι άλλες οργανώσεις που έδρασαν όλα αυτά τα χρόνια είναι πλευρές του παρελθόντος με τις οποίες θα ασχοληθούμε συστηματικά με την ίδια στρατηγική και μέθοδο που είχαμε μέχρι σήμερα στο άμεσο μέλλον» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για νέο κύκλο επιχειρήσεων, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι διωκτικές Αρχές δεν λειτουργούν κάτω από την πίεση αναγγελιών συλλήψεων. «Αντίθετα λειτουργούμε με βάση εσωτερικό χρονοδιάγραμμα, που επιβάλλει η τάξη των ερευνών» υπογράμμισε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, που δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συναδέλφων του, τοποθετήθηκε επί της πολιτικής διάστασης της επιχείρησης για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας και ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα.

«Τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου ήταν τυχαία, αλλά δεδομένης όμως της δουλειάς που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα της πίεσης που ήδη ασκούσαμε και δεν ήταν παρά θέμα χρόνου να συμβούν» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημείωσε ότι τα γεγονότα έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση μπορεί να βάλει στόχους και να τους πετυχαίνει. «Οι πολίτες εκτιμούν το γεγονός ότι δεν τρέξαμε αμέσως να εξαργυρώσουμε στο πολιτικό χρηματιστήριο των τηλεπαραθύρων την επιτυχία μας» είπε.

Και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καταλήγει λέγοντας ότι «αν πραγματικά ακολουθήσουμε σε όλους τους χώρους μια πολιτική αυστηρών προτεραιοτήτων, σωστά επιλεγμένων και ιεραρχημένων, αν έχουμε μια πολιτική ανάδειξης στελεχών μέσα από τη διοίκηση, αν επιδιώκουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, τότε θα μπορούμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μιλάμε για ένα νέο σύγχρονο στιλ διακυβέρνησης, που απαντά στις προκλήσεις και την πολυπλοκότητα της σημερινής εποχής και της εποχής που έρχεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο