Στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ θα προσχωρήσει ο Κεμάλ Ντερβίς
Τέλος στα σενάρια και τις εικασίες αναφορικά με την πολιτική πορεία που θα ακολουθήσει ο Ντερβίς έδωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντ.Μπαϊκάλ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας θα προσχωρήσει στο κόμμα του.
Τέλος στα σενάρια και τις εικασίες αναφορικά με την πολιτική πορεία που θα ακολουθήσει ο Ντερβίς έδωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντ.Μπαϊκάλ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας θα προσχωρήσει στο κόμμα του.
Όπως μετέδωσε το Reuters, οι επενδυτές πιστεύουν ότι ο Ντερβίς μπορεί να συμβάλει στην ενοποίηση του κατακερματισμένου χώρου της τουρκικής Κεντροαριστεράς εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Κεμάλ Ντερβίς θα προσχωρήσει στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρώην υπουργό Οικονομίας.
Ο Ντερβίς είχε ανακοινώσει την παραίτηση του από την κυβέρνηση Ετζεβίτ στις 10 Αυγούστου, ενώ είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας είχε αποκλείσει τη συμμετοχή του στο κόμμα της Νέας Τουρκίας που ίδρυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις του Τζεμ, μολονότι ο Ντερβίς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την σύσταση ευρείας κομματικής συμμαχίας από το «μέτωπο» της Κεντροαριστεράς, εν όψει των πρόωρων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.