Για κύμα προσφύγων από ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη προετοιμάζεται η Αγκυρα
Προετοιμασίες για τη δημιουργία καταυλισμών στο βόρειο Ιράκ έχει ξεκινήσει ήδη η Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα προσφύγων στην περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν τελικώς σε στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Βαγδάτης.
Προετοιμασίες για τη δημιουργία καταυλισμών στο βόρειο Ιράκ έχει ξεκινήσει ήδη η Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα προσφύγων στην περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν τελικώς σε στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Βαγδάτης.
«Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε μία ουδέτερη ζώνη μήκους 15 χιλιομέτρων εντός του Ιράκ προκειμένου να παράσχουμε τα απαραίτητα για οποιονδήποτε πολίτη που ίσως περάσει τα σύνορα» γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Δευτέρας προς δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, έχουν γίνει ήδη προβλέψεις και για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος προσφύγων και εντός της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωποι με τη χειρότερη οικονομική ύφεση από το 1945.
Επικαλούμενο επισήμη πηγή από το Ντιγιάρμπακιρ, η οποία δεν κατονομάζεται, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μετέδωσε την Τρίτη πως έχουν στηθεί ήδη περίπου 200 σκηνές σε μία περιοχή ανάμεσα στις τουρκικές επαρχίες Σιρνάκ και Χακάρι προκειμένου να υποδεχθούν -σε πρώτο στάδιο- το ενδεχόμενο κύμα προσφύγων.
Στη διάρκεια συναντήσεων που έγιναν στο Ντιγιάρμπακιρ ανάμεσα στις τουρκικές αρχές και τους εκπροσώπους των δύο κουρδικών παρατάξεων που ελέγχουν το βόρειο Ιράκ -το οποίο διαφεύγει του ελέγχου της Βαγδάτης από το τέλος του Πολέμου του Κόλπου, το 1991- αποφασίστηκε να δημιουργηθούν πέντε καταυλισμοί, εκ των οποίων ένας στο Ντιγιάρμπακιρ και τέσσερις άλλοι στη ζώνη ασφαλείας μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.