Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Φεύγουν από το Νταγκεστάν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λόγω της απαγωγής μέλους της οργάνωσης

Φεύγουν από το Νταγκεστάν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λόγω της απαγωγής μέλους της οργάνωσης

Την αναστολή των ανθρωπιστικών επιχειρήσεών τους στο Νταγκεστάν ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα νεότερο για την τύχη του απαχθέντος μέλους της οργάνωσης, του Δανού Αριάν Ερκέλ.

51

Την αναστολή των ανθρωπιστικών επιχειρήσεών τους στο Νταγκεστάν ανακοίνωσαν, ως αναμένονταν, την Τετάρτη οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF), καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα νεότερο για την τύχη του απαχθέντος από αγνώστους μέλους της διεθνούς οργάνωσης, του Δανού Αριάν Ερκέλ.

Ο Ερκέλ απήχθη το βράδυ της Δευτέρας από τρεις ενόπλους σε προάστιο της περιφερειακής πρωτεύουσας, Μακχακάλα· δύο ημέρες αργότερα τα ίχνη του εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της απαγωγής, ζητώντας λύτρα ή οποιουδήποτε άλλου είδους ανταλλαγή για την απελευθέρωσή του.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανησυχούν έντονα για την τύχη του Αριάν και καλούν οποιονδήποτε τον κρατά να σεβαστεί τη σωματική και πνευματική του ακεραιότητα και να τον απελευθερώσει, δίχως να του έχει προκαλέσει κακό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Πρόσφατα -υπενθυμίζει το BBC- οι MSF ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους στη Τσετσενία -η οποία συνορεύει με το Νταγκεστάν- μετά την απογωγή ενός ακόμη μέλους της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies