
Συσσωρευμένες ζημίες 355 εκατ. ευρώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία έως το 2000
Η τραγική οικονομική κατάσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που έχει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 355 εκατ. ευρώ αποτυπώνεται στον ισολογισμό της εταιρείας για το έτος 2000 που δημοσιεύτηκε με 14 μήνες καθυστέρηση.
27
Η τραγική οικονομική κατάσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που έχει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 355 εκατ. ευρώ αποτυπώνεται στον ισολογισμό της εταιρείας για το έτος 2000 που δημοσιεύτηκε με 14 μήνες καθυστέρηση.
Όπως αναφέρει το Βήμα την Τρίτη, η ΟΑ βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση το χρονικό διάστημα που τη διοίκηση είχε αναλάβει η Speedwing με επικεφαλής τον Ροντ Λιντς, καθώς σύμφωνα με τον ισολογισμό της χρήσης 2000 προκύπτει ότι οι συσσωρευμένες ζημίες είχαν ανέλθει στα 355 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια είχαν συρρικνωθεί στο 1,89 εκατ. ευρώ.
Στο διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2000 οι ζημίες έφτασαν τα 95 εκατ. ευρώ έναντι 76,2 εκατ. ευρώ το 1999, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 830,76 εκατ. ευρώ από 802,9 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Speedwing είχε προχωρήσει σε αλόγιστες σπατάλες, καθώς αποκαλύπτεται ότι το κόστος παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε στα 921,49 εκατ. ευρώ από 839,32 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ζημιών για τη χρήση 2000 ξεπέρασε τα 163,31 εκατ. ευρώ από 93,9 εκατ. ευρώ το 1999.
Στον ισολογισμό οι ορκωτοί ελεγκτές σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο μηχανογραφικό σύστημα για την επεξεργασία των οικονομικών αποτελεσμάτων, με συνέπεια να είναι ελλιπής η παρακολούθηση των εσόδων, των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων, ενώ για πολλούς λογαριασμούς δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία και είναι αδύνατον να επαληθευτούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
- Ανιστόρητος υφυπουργός: Ο Γιάννης Ανδριανός είπε ότι η «τοξικότητα» οδήγησε στη Χούντα
