Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026
weather-icon 36o
Απογοητευμένη η Δανία από τις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό-Ελπίζει ο Χριστόφιας

Απογοητευμένη η Δανία από τις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό-Ελπίζει ο Χριστόφιας

Απογοητευμένος από τη στασιμότητα στο Κυπριακό δήλωσε ο επιτετραμμένος της Δανίας στην Κύπρο, Κ.Γιόχανσεν, εκφράζοντας την ελπίδα η συνάντηση στο Παρίσι να σηματοδοτήσει την άρση του αδιεξόδου και να δώσει νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

43

Απογοητευμένος από τη στασιμότητα στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό δήλωσε ο επιτετραμμένος της Δανίας στην Κύπρο, Κνουντ Γιόχανσεν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η συνάντηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς στις 6 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι να σηματοδοτήσει την άρση του αδιεξόδου και να δώσει νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο Γιόχανσεν, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεσήμανε ότι οι απευθείας συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει στο βαθμό που αναμενόταν και ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί κατά πόσον είναι δυνατό να ολοκληρωθούν πριν από το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι δέκα υποψήφιες χώρες θα προσκληθούν για ένταξη το Δεκέμβριο και ότι κανένα κράτος – μέλος δεν θα εμποδίσει τη διεύρυνση, είτε λόγω ελληνικού βέτο, είτε λόγω νέας απόρριψης της συνθήκης της Νίκαιας από την Ιρλανδία.

Σχολιάζοντας την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Δανός επιτετραμμένος παρατήρησε πως το Κυπριακό είναι σημαντικό, αλλά, όπως προσέθεσε, μέρος μόνο μιας μεγαλύτερης εικόνας.

Ο Γιόχανσεν χαιρέτισε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, τονίζοντας όμως ότι είναι δύσκολο να προβλέψει αν οι Βρυξέλλες θα ανταποκριθούν στο αίτημα της Τουρκίας για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Αυτό που ενδεχομένως μπορεί να γίνει, κατέληξε, είναι να καθορισθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Αισιόδοξος ο Χριστόφιας

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, την εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, στο Κυπριακό, νοουμένου, όπως είπε, ότι δεν θα προσπαθήσει μόνο να γεφυρώσει τις διαφορές των δύο πλευρών, αλλά θα ακολουθήσει αυστηρά το πλαίσιο που καθόρισε ο ΟΗΕ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί ύπαρξης νέου βρετανικού σχεδίου λύσης, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι όσοι ασχολούνται με το Κυπριακό πρέπει να σέβονται τον κυπριακό λαό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026
Cookies