Συνέχιση του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση επιθυμούν οι βιομήχανοι
Συνέχιση του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση για να υπάρξει μια συνολική θεώρηση του φορολογικού συστήματος και να υιοθετηθούν μακροχρόνιες διαρθρωτικές αλλαγές που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ζητά ο ΣEB.
37
Συνέχιση του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική θεώρηση του φορολογικού συστήματος και να υιοθετηθούν μακροχρόνιες διαρθρωτικές αλλαγές που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ζητά ο ΣEB.
Όπως επισημαίνεται στο κύριο άρθρο του μηνιαίου δελτίου του Συνδέσμου, το οποίο αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα Εξπρές, οι αλλαγές του φορολογικού συστήματος που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση και οι προτάσεις για αλλαγές στη φορολόγηση κληρονομιών, μεταβίβαση μετοχών και φόρο περιουσίας στα ακίνητα, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς συνιστούν φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες θα περιορίσουν το συνολικό φορολογικό βάρος που υφίστανται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.
Mε τις ενδείξεις που παρέχουν οι αποφάσεις του υπουργείου Oικονομικών, ο ΣEB εκτιμά ότι ένα μέρος της φορολογικής μεταρρύθμισης έχει ήδη δρομολογηθεί – κυρίως για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής.
Παράλληλα, ωστόσο, θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση, ο οποίος μπορεί να συμβάλει σε μια συνολικότερη θεώρηση του φορολογικού συστήματος και στην εισαγωγή πιο μακροχρόνιων διαρθρωτικών αλλαγών, στο πλαίσιο των οποίων θα ενταχθούν και τα πρόσφατα μέτρα.
O ΣEB συμμετέχει ενεργά στον διάλογο αυτό, εκτιμώντας ότι οι κύριες κατευθύνσεις της μεταρρύθμισης που επιδιώκεται πρέπει να είναι η απλοποίηση και η σταθερότητα του συστήματος, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, η μείωση του κόστους των φορολογικών υπηρεσιών και ο περιορισμός της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και εργαζομένων με μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442