Συνελήφθη και ο τέταρτος ληστής της Εθνικής Τράπεζας στο Τυμπάκι – Καταζητούνται δύο
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης και ο τέταρτος ληστής της Εθνικής Τράπεζας στο Τυμπάκι της Κρήτης. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. καταζητεί άλλους δύο συνεργούς.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης και ο τέταρτος ληστής της Εθνικής Τράπεζας στο Τυμπάκι της Κρήτης.
Πρόκειται για τον Μανόλη Σκαρλάτο, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής και φαίνεται πως ο ίδιος γνώριζε και έδωσε τις πληροφορίες στους υπολοίπους για τα χρήματα στην τράπεζα. Ωστόσο, η αστυνομία καταζητεί άλλους δύο συνεργούς, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεων από τις δικαστικές αρχές. Πρόκειται για τους Γρηγόρη Μιχόγλου και Γιώργο Ποθουλάκη.
Οι τέσσερις συλληφθέντες (Σπύρος Γιασόγλου, Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Αλέξης Φραγκόπουλος και Μανόλης Σκαρλάτος), οδηγήθηκαν το απόγευμα στον εισαγγελέα Ηρακλείου, Ιωάννη Κανιαδάκη, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές ποινικές διώξεις για: ληστεία από κοινού, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών με τη χρήση όπλων, άμεση συνέργεια σε ληστεία (που αφορά τον Σκαρλάτο και τον Μιχόγλου), παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή.
Ο Μ.Σκαρλάτος αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση, πλην όμως οι καταθέσεις των άλλων είναι επιβαρυντικές, αφού του καταλογίζουν ότι τους φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του πατέρα του και τους προμήθευσε με όπλα, ενώ έπαιξε το ρόλο του προπομπού, κατά τη μετάβαση των δραστών στην τράπεζα.
Ο Μιχόγλου, που καταζητείται, είναι ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μεταφορά τους στο υποκατάστημα, ο οποίος και κατάφερε να διαφύγει επωφελούμενος τη συμπλοκή των ληστών με τους αστυνομικούς.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).