Ακριβότερα έως και 50% 167 φάρμακα από σήμερα Δευτέρα
Αθήνα: Αυξήσεις στις τιμές 167 φαρμάκων, που φτάνουν μέχρι και το 50%, ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα (117 στο σύνολο των 167) κόστιζαν λιγότερο από τρία ευρώ και κρίθηκε απαραίτητη η αύξηση της τιμής τους για να μη σταματήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες την παραγωγή τους. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Αθήνα: Αυξήσεις στις τιμές 167 φαρμάκων, που φτάνουν μέχρι και το 50%, ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα (117 στο σύνολο των 167) κόστιζαν λιγότερο από τρία ευρώ και κρίθηκε απαραίτητη η αύξηση της τιμής τους για να μη σταματήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες την παραγωγή τους. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Επίσης, αυξήσεις έγιναν σε πολλά ακριβότερα φάρμακα που χαρακτηρίστηκαν από τον ΕΟΦ απαραίτητα και αναντικατάστατα ή κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος έλλειψής τους από την αγορά (λόγω των παράλληλων εξαγωγών) και δημιουργίας προβλημάτων στη δημόσια υγεία. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πολλά εμβόλια, ορμόνες, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, φάρμακα για ψυχικές ασθένειες και του νευρικού συστήματος, καρδιολογικά κ.λπ.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις έγιναν στα εξής φάρμακα: Οxaine αντιόξινο 50,4% (1,88 από 1,25 ευρώ), Simeco αντιόξινο 50% (2,76 από 1,84 ευρώ), Lasix διουρητικό (2,06 από 1,37 ευρώ), Gardenal για την επιληψία 50% (1,05 από 0,7 ευρώ), Αtropine 44,1% (1,11 από 0,77 ευρώ), Νorgesic μυοχαλαρωτικό 43,9% (2 από 1,39 ευρώ), Μeleril αντιψυχωτικό 41,2% (1,85 από 1,31 ευρώ).
Επίσης, από τα πολύ γνωστά φάρμακα 5%-7% αυξήθηκε η τιμή στο Τavor, 20% στο Lonarid, 17,3% στο Pulmicort για το άσθμα, 29% στο Βesix για την αναιμία, 36,3% στο Digoxin για τις καρδιακές αρρυθμίες, 30,6% στο κολλύριο Septobore κ.λπ.
Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνεται και το Τ4 για το θυρεοειδή, για το οποίο έχει γίνει πολύς θόρυβος τους τελευταίους μήνες (μειώνονται τα χάπια ανά συσκευασία και αλλάζει η τιμή του).
Στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων υπάρχουν επίσης 258 νέα φάρμακα, από τα οποία τα 147 είναι αντίγραφα. Από αυτά τα 101 είναι εισαγόμενα και τα 157 εγχωρίως παραγόμενα. Ακόμη διορθώνονται οι τιμές σε 27 φάρμακα που είχαν συμπεριληφθεί στα δύο προηγούμενα δελτία τιμών.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442