Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη – Ανοδος 0,26% στο Τόκιο
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Τρίτη, με «οδηγό» τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη πτώση των τελευταίων εβδομάδων.
27
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Τρίτη, με «οδηγό» τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη πτώση των τελευταίων εβδομάδων.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 2,94% στις 2.573,84 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες του από τα τέλη Μαΐου στο 24%. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις είχε υποχωρήσει κατά 10%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1998.
«Η πτώση των τελευταίων εβδομάδων ήταν τόσο απότομη που είναι φυσιολογικό να βλέπουμε την ανάκαμψη» δήλωσε στο Bloomberg o διαχειριστής της DZ International, Κάρστεν Γκέρλινγκερ.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχώρησαν κατά 13% την Παρασκευή και τη Δευτέρα, ενώ σήμερα ενισχύονται, όπως η Zurich Financial (+6,9% στα 177,5 ελβετικά φράγκα), κατά 3,2%. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της ABN Amro (+3,2% στα 13,93 ευρώ), καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 2,3%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,95% στις 3.971,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,92% στις 3.210,03 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 1,62% στις 3.751,31 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,26% στις 10.215,63 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442