Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Έκκληση Ετζεβίτ προς Μπους για ευρύ διάλογο με την Αγκυρα αναφορικά με το Ιράκ

Έκκληση Ετζεβίτ προς Μπους για ευρύ διάλογο με την Αγκυρα αναφορικά με το Ιράκ

Έκκληση προς την κυβέρνηση Μπους να προσέλθει σε ευρύτερο διάλογο με την Τουρκία εάν λάβει απόφαση περί στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ, απηύθυνε ο Μπ.Ετζεβίτ μετά την αποχώρηση από την Αγκυρα του Αμερικανού υφ.Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

Έκκληση προς την κυβέρνηση Μπους να προσέλθει σε ευρύτερο διάλογο με την Αγκυρα στην περίπτωση που λάβει οριστική απόφαση περί στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ, απηύθυνε την Πέμπτη ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, μετά την αναχώρηση για τις ΗΠΑ του Αμερικανού υφυπουργού Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως επιχείρησε να πείσει τον Αμερικανό αξιωματούχο πως «η στρατιωτική επιλογή δεν αποτελεί ανάγκη»· δήλωσε, ωστόσο, πως «η αμερικανική κυβέρνηση δεν κρύβει ότι είναι αποφασισμένη να εξαπολύσει επίθεση στο Ιράκ».

«Τους το έχουμε πει ότι περιμένουμε έναν ευρύτατο διάλογο μαζί τους εάν αποφασίσουν να εξαπολύσουν επίθεση» τόνισε ο Ετζεβίτ, συμπληρώνοντας: «Το Ιράκ είναι γείτονάς μας, έχουμε καλές σχέσεις. Ζητήσαμε (από τις ΗΠΑ) να επιδείξουν σύνεση για να υποστούμε την μικρότερη δυναμή ζημιά».

Είναι, άλλωστε, γνωστό πως ο Τούρκος πρωθυπουργός μετέφερε στον Πολ Γούλφοβιτς την επιθυμία της Αγκυρας να μην εμπλακεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Βαγδάτης· διατήρησε σοβαρότατες επιφυλάξεις απέναντι στις σχετικές προθέσεις των ΗΠΑ και τόνισε ότι το ενδεχόμενο επίθεσης θα οδηγούσε σε χάος την οικονομία της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υφυπουργός Αμυνας ξεκαθάρισε την Τετάρτη πως ο Τζορτζ Ο.Μπους δεν έχει καταλήξει ακόμη σε καμία οριστική απόφαση περί στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης, την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Ιρακινός πρόεδρος, Σαντάμ Χουσεΐν, προειδοποιούσε τις ΗΠΑ πως δεν θα κατορθώσουν ποτέ και με κανένα τρόπο να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies