Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Aπάντηση Βασιλικού σε όσους τον εμπλέκουν με τη 17Ν - Συγχαρητήρια από ΗΠΑ

Aπάντηση Βασιλικού σε όσους τον εμπλέκουν με τη 17Ν – Συγχαρητήρια από ΗΠΑ

Σκληρή απάντηση σε όσους τον εμπλέκουν με την 17 Νοέμβρη έδωσε τη Δευτέρα ο συγγραφέας Β.Βασιλικός. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ συγχαίρουν την ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των ερευνών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση του Σ.Ξηρού.

43

Σκληρή απάντηση σε όσους εμπλέκουν το όνομά του με την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη έδωσε τη Δευτέρα ο συγγραφέας και πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, Βασίλης Βασιλικός.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο Β.Βασιλικός αναφέρει: «Διάβασα κατάπληκτος ανώνυμα σενάρια φανταστικής εμπλοκής μου σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τρομοκρατικά εγκλήματα. Θεωρώ ανάξιο διάψευσης το συγκεκριμένο συκοφαντικό περιεχόμενό τους. Όλα αυτά, είναι γνωστό, δεν ταιριάζουν καν με την όλη πολιτεία μου.

»Οι άγνωστοι και κακόγουστοι σεναριογράφοι, αλλά και εκείνοι που διακινούν τα κατάπτυστα αυτά σενάρια, ελπίζω να με αφήσουν απερίσπαστο στο πνευματικό μου έργο. Και ιδίως στη δουλειά που προωθώ, μαζί με άξιους συνεργάτες, στο πιο σημαντικό διεθνή, μορφωτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό οργανισμό, που είναι ταγμένος στα μεγάλα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας».

Καταλήγοντας, ο συγγραφέας υπογραμμίζει: «Επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη για την προστασία και την υπεράσπιση της υπόληψής μου και του έργου μου».

Συγχαρητήρια από ΗΠΑ

Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για το έργο που επιτελείται την τελευταία εβδομάδα έδωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διά του εκπροσώπου της Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.

Στις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι άριστη και τόνισε ότι οι ΗΠΑ συγχαίρουν την ελληνική κυβέρνηση για τις επιτυχίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ρ.Μπάουτσερ ενθάρρυνε τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση τις προσπάθειες για την εξάρθρωση της 17Ν, ενώ για ακόμη μία φορά παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, ο κ. Μπάουτσερ τόνισε ότι είναι επί μονίμου βάσεως αυξημένα και πως η πρεσβεία βρίσκεται σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού», λόγω της 17Ν και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Εν αναμονή της κατάθεσης

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει επίσημη κατάθεση στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη, ο 40χρονος Σάββας Ξηρός.

Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, δεν πρόκειται άμεσα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, διότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν έχει ακόμη στη διάθεσή της όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργούνται στα μέχρι τώρα ευρήματα.

Ωστόσο, μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα έχει κριθεί η δικονομική μεταχείριση που θα έχει ο νοσηλευόμενος τραυματίας, κάτι που αναμένεται ότι θα εξαρτηθεί και από αυτά που θα ισχυριστεί ενώπιον του εισαγγελέα όσον αφορά τη δραστηριότητά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024