Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Νέα γιάφκα της 17Ν στο Παγκράτι εντόπισαν οι Αρχές

Νέα γιάφκα της 17Ν στο Παγκράτι εντόπισαν οι Αρχές

Νέα γιάφκα της 17Ν εντόπισαν οι Αρχές το πρωί του Σαββάτου σε διαμέρισμα στην οδό Δαμάρεως 73 και Φρύνης στο Παγκράτι, στο οποπίο ανακαλύφθηκαν, μεταξύ άλλων, πολλές αντιαρματικές ρουκέτες. Πληροφορίες μιλούν για νέες προσαγωγές.

43

Νέα γιάφκα της 17Ν εντόπισαν οι Αρχές. Πρόκειται για διαμέρισμα 1ου ορόφου στην οδό Δαμάρεως 73 και Φρύνης στο Παγκράτι, στο οποίο οι αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί του Σαββάτου. Πληροφορίες μιλούν επίσης για νέες προσαγωγές, μεταξύ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Στο διαμέρισμα (ή, κατά άλλες πληροφορίες, δύο ενωμένα ή επικοινωνούντα διαμερίσματα) εντοπίστηκαν αντιαρματικές ρουκέτες που είχαν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας (24/12/89), μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων, περούκες, ρούχα και άλλα σύνεργα μεταμφιέσεων, πυροσωλήνες, υλικά κατασκευής βομβών, αυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες και άλλο υλικό, το οποίο αξιολογείται από την εγκληματολογική υπηρεσία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, είναι πάρα πολύ πιθανό η αστυνομία να έχει «αφοπλίσει» την τρομοκρατική οργάνωση, να διαθέτει δηλαδή το μεγαλύτερο, αν όχι το σύνολο, μέρος του εξοπλισμού της.

Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο για το ότι η αστυνομία ανακάλυψε στο διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως έναν υπολογιστή με εκτυπωτή, από τον οποίο ίσως έχουν τυπωθεί οι τελευταίες προκηρύξεις της οργάνωσης.

Η πολυκατοικία έχει εκκενωθεί, ενώ οι αστυνομικοί έχουν απομακρύνει τους περιοίκους και έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό την άμεση εποπτεία και καθοδήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Διώτη, και οι έρευνες στο διαμέρισμα είναι εξονυχιστικές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, απευθύνοντας γενική έκκληση για «σοβαρότητα και ωριμότητα που αρμόζουν στις περιστάσεις».

Παράλληλα, αναζητείται ο ενοικιαστής του διαμερίσματος, ο οποίος θεωρείται πιθανόν να είναι μέλος της 17Ν. Πληροφορίες θέλουν επίσης να ανακαλύφθηκε Σουδανός συνεργάτης του Σάββα Ξηρού στην Αχαΐα.

Ο εισαγγελέας κ. Διώτης φέρεται από ορισμένα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να πραγματοποιεί το απόγευμα της Κυριακής νέα επίσκεψη στον Ευαγγελισμό προκειμένου να μιλήσει με το 40χρονο βομβιστή, ο οποίος ίσως μεταφερθεί σήμερα σε άλλο, ειδικά διαμορφωμένο, δωμάτιο προκειμένου να καταστεί δυνατό να ληφθεί από αυτόν κατάθεση. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πλέον ότι επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Συνεχιζονται οι αποκαλύψεις

Εξοχικό διαμέρισμα στο χωριό Ανω Βίνιανη Ευρυτανίας είχε αγοράσει το 1991 ο Σάββας Ξηρός, όπως μετέδωσε το Mega. Ο Ξηρός είχε επισκεφθεί το σπίτι αρκετές φορές μαζί με τη σύντροφό του Αλίσια Ρομέρο, αλλά και με πολλούς άλλους.

Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με το ότι το σπίτι στα Ανω Βίνια δεν είναι το μοναδικό οίκημα που είχε αγοράσει, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς ο βομβιστής δήλωνε στην Εφορία μηδενικό εισόδημα.

Τελευταία ενημέρωση: 18:25

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies