«Όχι» στις ταμειακές μηχανές λένε οι βενζινοπώλες – Στο 1,5 δισ. ευρώ το λαθρεμπόριο
Δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρεμπορίας καυσίμων, το οποίο κοστίζει στο Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, με τη σφράγιση των δεξαμενών και όχι την καθιέρωση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, ζητούν οι βενζινοπώλες.
27
Δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρεμπορίας καυσίμων, το οποίο κοστίζει στο Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, με τη σφράγιση των δεξαμενών και όχι την καθιέρωση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, ζητούν οι βενζινοπώλες.
Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν ότι θα «απαντήσουν» με δυναμικές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου των ταμειακών μηχανών θα γίνει αποδεκτή μόνο υπό την προϋπόθεση να σφραγίζονται οι δεξαμενές από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), Δημήτρης Μακρυβέλιος, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για πάταξη του λαθρεμπορίου που κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ περίπου ετήσιως. Επισήμανε δε ότι οι εντατικοί έλεγχοι στα πρατήρια τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι ο κλάδος παρουσιάζει αρκετά μικρή παραβατικότητα.
Κατά συνέπεια, το μέτρο για τις ταμειακές μηχανές, κατά τον ΟΒΕ, αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού και όχι μέτρο ουσίας, και μάλιστα θα οδηγήσει στο να βγαίνουν παράνομοι οι βενζινοπώλες χωρίς να έχουν κάνει καμία παράβαση. Αυτό θα γίνεται επειδή τα καύσιμα, όπως σημειώνει ο ΟΒΕ, μεταβάλλουν τον όγκο τους ανάλογα με τη θερμοκρασία, την εξαέρωση, τις διαρροές και τις απώλειες, δημιουργώντας μεγάλες αποκλίσεις στην ποσότητα.
Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την αγορά των υγρών καυσίμων, η διοίκηση της Ομοσπονδίας εξέφρασε ανησυχία για την πολύμηνη καθυστέρηση της κατάθεσής του και τόνισε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο από την ΕΕ με ποσό 100.000 ευρώ ημερησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Φρεάτια με αισθητήρες για την αποτροπή υπερχείλισης
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442