Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα της 17Ν σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Κάτω Πατήσια

Εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα της 17Ν σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Κάτω Πατήσια

Εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, στη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στη συμβολή των οδών Πάτμου 84 και Προμηθέως, στα Πατήσια, την Τετάρτη. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

53

Εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, στη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στη συμβολή των οδών Πάτμου 84 και Προμηθέως, στα Πατήσια, την Τετάρτη. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακάλυψαν στη γιάφκα το λάβαρο και τη σημαία της 17Ν,τις αντιαρματικές ρουκέτες που είχαν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας το 1988, μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν κλαπεί από το αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, και ενδεχομένως να έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς επίσης μία προκήρυξη και μία γραφομηχανή.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, και επί τόπου βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους. Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί καμία σύλληψη.

Νωρίτερα, οι άνδρες της αστυνομίας εκκένωσαν την πολυκατοικία της οδού Πάτμου 84, και πυροτεχνουργοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά εξέτασαν εάν η υπόγεια γιάφκα ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γιάφκα της 17Ν εντοπίστηκε μετά από κατάθεση πολίτη στην αστυνομία, ότι είχε δει τον Σ.Ξηρό να μπαινοβγαίνει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., ταξίαρχος Ελευθέριος Οικονόμου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε διάφορα σημεία της Αττικής και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του τραυματισμένου Σ.Ξηρού, προκειμένου να αναγνωριστεί από τους πολίτες.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν τις έρευνες της αστυνομίας, με οποιαδήποτε πληροφορία έχουν στην κατοχή τους. Για το λόγο αυτό, έδωσε στη δημοσιότητα τους αριθμούς τηλεφώνων στους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Αρχές, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την ανωνυμία τους. Οι αριθμοί είναι το τριψήφιο 170 και το τετραψήφιο 1964.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ.Ξηρός αναμένεται -πιθανότατα αύριο, Πέμπτη- να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», γεγονός που θα σημάνει την έναρξη της ανάκρισής του, άμεσα.

Ενημέρωση Σημίτη από Χρυσοχοΐδη

Τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ενημέρωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ουκρανία, στην οικία του, στο Κολωνάκι. Εξερχόμενος, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Ανέφερε μόνο στους δημοσιογράφους ότι «πάμε καλά» και πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024