Και δεύτερο πακέτο μετοχών της ΔΕΗ στο ΧΑΑ – Τον Αύγουστο τα νεώτερα στα ΕΛΠΕ
Τη διάθεση δεύτερου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο ΧΑΑ, της τάξεως του 10% με 15%, φαίνεται πως προκρίνει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, θέση που βρίσκει αντίθετο τον κ. Χριστοδουλάκη.
27
Τη διάθεση δεύτερου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο ΧΑΑ, της τάξεως του 10% με 15%, φαίνεται πως προκρίνει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, θέση που βρίσκει αντίθετο τον κ. Χριστοδουλάκη. Για τα ΕΛΠΕ νεώτερα θα υπάρξουν μέσα στον Αύγουστο.
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει η Ημερησία την Τετάρτη, ότι κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του κ. Χριστοδουλάκη, ο οποίος ανοικτά είχε ταχθεί υπέρ του στρατηγικού εταίρου για τη ΔΕΗ, απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα, δηλώνοντας ότι η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και ότι συμφωνούν ότι χρειάζεται χρόνος για τα ΕΛΠΕ.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σε ανεπίσημες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για τα ΕΛΠΕ είναι δύσκολες, εκτιμώντας ότι χρειάζεται ενάμιση μήνας για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Ο υπουργός Ανάπτυξης φάνηκε διατεθειμένος να συναντηθεί με τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ για να βρεθεί μία λύση στο θέμα της απεργίας, που, όπως είπε, δημιουργεί πρόβλημα στην εταιρεία.
Για τη ΔΕΗ τόνισε ότι η μόνη δυνατότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η διάθεση νέου πακέτου μετοχών στο ΧΑΑ, γύρω στο 10-15%, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί χρήσιμο τον στρατηγικό επενδυτή σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ έχει ήδη στείλει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις προτάσεις της για την αύξηση των τιμολογίων, κατά πληροφορίες ζητεί αύξηση 4%, αναδρομικά από 1ης Ιουλίου, είπε όμως ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης αν θα εγκρίνει την αύξηση αυτή. Είναι άδικο, ωστόσο, διευκρίνισε, να επιβαρυνθεί η ΔΕΗ με την αύξηση του πληθωρισμού.
Όσον αφορά το Καζίνο της Πάρνηθας ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της ενδυνάμωσης την προσφοράς με διάφορους τρόπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442