Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα
Αρχίζουν από τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να αναρτήσουν σχετικές επιγραφές και να αναγράφουν διπλές τιμές (πριν και μετά την έκπτωση) για κάθε προϊόν.
Αρχίζουν από τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να αναρτήσουν επιγραφές που θα γνωστοποιούν τη διενέργεια των τακτικών θερινών εκπτώσεων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναγράφουν διπλές τιμές για κάθε προϊόν, που προσφέρεται στον καταναλωτή με μειωμένη τιμή.
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, απαγορεύονται οι προσφορές για 20 ημέρες μετά τη λήξη των εκπτώσεων, καθώς επίσης και η με οποιονδήποτε τρόπο παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, με εκπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Προκειμένου να διαπιστώσουν την τήρηση της συγκεκριμένης απόφασης, οι υπάλληλοι του τομέα εμπορίου των κατά τόπους νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, θα διενεργούν τακτικούς ελέγχους στην αγορά, κατά τη διάρκεια της περιόδου των εκπτώσεων, αλλά και μετά τη λήξη αυτής.
Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος συμβουλεύει τους καταναλωτές να προχωρούν σε αγορές μετά από έρευνα αγοράς και με βάση λίστα προτεραιοτήτων.