Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Έκρηξη-μυστήριο στο λιμάνι του Πειραιά – Νοσηλεύεται τραυματισμένος ο δράστης

Έκρηξη-μυστήριο στο λιμάνι του Πειραιά – Νοσηλεύεται τραυματισμένος ο δράστης

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται φρουρούμενος από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας άνδρας στα χέρια του οποίου εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου ωρολογιακός μηχανισμός, στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά. Οι έρευνες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.

28

Ισχυρότατη έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε στις 22:25 το Σάββατο κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Hellas Flying Dolphins (HFD), στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά από όπου αναχωρούν τα πλοία για τον Αργοσαρωνικό.

Η έκρηξη σημειώθηκε στα χέρια του άνδρα -αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- που μετέφερε το μηχανισμό, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό στο χέρι και να τραυματιστεί στα μάτια και το θώρακα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ο δράστης μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Ευαγγελισμό, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, και το πρωί της Κυριακής εισήχθη στην εντατική, όπου χειρουργήθηκε επί τέσσερις ώρες, και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε καταστολή.

Στο νοσοκομείο παραμένει πάντα ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Κοντά στα γραφεία της HFD εντοπίστηκαν άλλοι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί, χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και ένα 38άρι περίστροφο. Ειδική πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν το βράδυ στην εξουδετέρωση των δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού με ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα και το στόχο του δράστη. Ωστόσο, το περιστατικό κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό.

Επίσης, την Κυριακή είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει προς την Ύδρα ελληνοαμερικανίδα Γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, η οποία μετά την εξέλιξη αυτή ακύρωσε το ταξίδι της, καθώς και ένας πρώην κυβερνήτης πολιτείας των ΗΠΑ.

Η αστυνομία έχει ήδη λάβει τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητά του. Επίσης, το 38άρι περίστροφο που βρέθηκε από άνδρες του Λιμενικού Σώματος θα υποβληθεί σε βαλλιστική έρευνα ώστε να βρεθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε, με εισαγγελική εντολή, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εκγλημάτων Βίας, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο η έκρηξη σχετίζεται με άλλες παροόμοιες υποθέσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο: η τελευταία αυτή ενέργεια σημειώνεται την ώρα που Κυριακάτικες εφημερίδες μιλούν για το ότι οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και λίγες ημέρες μετά την βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε στο γραφείο του βουλευτή Παναγιώτη Φασούλα από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Λαϊκή Αντίσταση». Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται κανονικά την Κυριακή, παρότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Τελευταία ενημέρωση: 17:00

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies