Αύξηση 16% στα κέρδη και 12% στις πωλήσεις προβλέπουν οι βιομηχανίες για το 2002
Αισιόδοξες είναι οι προσδοκίες των ελληνικών βιομηχανιών για το 2002, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ICAP που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό επιχειρήσεων το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2002.
27
Αισιόδοξες είναι οι προσδοκίες των ελληνικών βιομηχανιών για το 2002, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ICAP που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό επιχειρήσεων το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2002.
Σε γενικές γραμμές οι επιχειρήσεις στοχεύουν σε σημαντικές αυξήσεις των πωλήσεων, των εξαγωγών, των μικτών και των καθαρών κερδών και ταυτόχρονα σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αύξηση της απασχόλησης. Όπως επισημαίνεται στη έρευνα της ICAP, oι βιομηχανίες θεωρούν ότι οι όποιες δυσκολίες υπήρξαν το 2001, είτε αυτές συνδέονται με την παγκόσμια επιβράδυνση και την αύξηση της οικονομικής αβεβαιότητας είτε με την κακή πορεία του ΧΑΑ, θεωρούνται παροδικές και πρόκειται να περιοριστούν ή να εκλείψουν.
Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης οφείλεται κυρίως στη διαφαινόμενη βελτίωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, η οποία σηματοδοτείται από την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Επίσης, στο γεγονός ότι η επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας το 2001 αφενός δεν έλαβε δραματικες διαστάσεις αφετέρου δεν επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την Ελλάδα. Επιπλέον, αναμένεται συνέχεια στην ταχεία ανάκαμψη του πραγματικού ΑΕΠ.
Ειδικότερα, όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του κλάδου της μεταποίησης για το 2002 προβλέπεται ότι θα υπάρξει αύξηση των πωλήσεων σε αξία κατά 12% για το σύνολο της βιομηχανίας και διεύρυνση των μικτών κερδών επίσης κατά 12%. Η αισιοδοξία για τις πωλήσεις συμβαδίζει με αυτήν για τις εξαγωγές (προβλέπεται αύξηση 16%) η οποία πιθανόν να οφείλεται στην αναμενόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και την εξάλειψη των συναλλαγματικών κινδύνων μετά την είσοδο στην ΟΝΕ.
Για τα καθαρά κέρδη προ φόρων οι προσδοκίες κάνουν λόγο για αύξηση 16,1% και για την απασχόληση στον κλάδο εκτιμάται ότι η αύξηση θα φθάσει το 2,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442