Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ζήτησε ο Χρ.Βερελής
Την ελπίδα ότι υπάρχει η δυνατότητα, αλλά και ο χρόνος να διορθωθεί το σφάλμα που έγινε με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να σταματήσει η κατασκευή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής.
Την ελπίδα ότι υπάρχει η δυνατότητα, αλλά και ο χρόνος να διορθωθεί το σφάλμα που έγινε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για να σταματήσουν το έργο κατασκευής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Βερελής, με αφορμή τις πληροφορίες ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή αίτηση ακύρωσης του Δήμου και έκρινε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εν λόγω έργου είναι παράνομη, συνέδεσε την προσφυγή με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και διευκρίνισε ότι στον Δήμο Αθηναίων είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις που ζήτησε και είχε υποσχεθεί ότι το θέμα δεν θα φτάσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Ο υπουργός Μεταφορών προσέθεσε ότι μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση, έπειτα από δύο μήνες, το ΣτΕ, θα λάβει και περαιτέρω στοιχεία για την πορεία του έργου. Κατά τον κ. Βερελή σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης, η πορεία του έργου θα έχει δύο σημαντικές αρνητικές συνέπειες. Πρώτον, τη μη έγκαιρη περάτωση του έργου, το οποίο συνδέεται και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την ταλαιπωρία των 125.000 επιβατών που υπολογίζεται ότι θα διακινούνται καθημερινώς με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Δεύτερον, η οικονομική επιβάρυνση του έργου, λόγω των καθυστερήσεων, προς όφελος των εργολάβων.
Ο κ. Βερελής ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στο τμήμα από το Ρέντη μέχρι τους Αγίους Αναργύρους, για το οποίο αφορά η προσφυγή, δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος χάραξης της γραμμής, ενώ για το αίτημα υπογειοποίησης τμήματος της γραμμής, επανέλαβε ότι αυτό θα εξεταστεί μετά το 2004. Αποσαφήνισε επίσης ότι τα έργα συνεχίζονται κανονικά καθώς οι προσφυγές δεν αφορούν εργολαβίες που ήδη έχουν ανατεθεί, αλλά μελλοντικά κομμάτια του έργου, το οποίο το 80% των πολιτών το αποδέχεται και το θεωρεί αναγκαίο.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου