Ενημερώνει τα κόμματα για τις εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού ο Γ.Παπανδρέου
Για τις εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού, μετά και τη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης, θα ενημερώσει τα κόμματα ο υπ.Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με την Αλ.Παπαρήγα και τον Ν.Κωνσταντόπουλο, και την Πέμπτη με τη Ντ.Μπακογιάννη.
Για τις εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού, μετά και τη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης, θα ενημερώσει τα κόμματα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη θα συναντηθεί με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, και την Πέμπτη με την υπεύθυνη του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν αναφορικά με το ζήτημα του ευρωστρατού, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, ανέφερε ότι «είμαστε σε μια φάση σαφώς καλύτερη από ότι στο παρελθόν, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της δουλειάς μας», και προσέθεσε ότι «αξιοποιήσαμε, βεβαίως, και την εθνική ομοψυχία που υπήρξε».
Σημείωσε ότι «το θέμα δεν έχει ολοκληρωθεί», και παρατήρησε ότι «για τη φάση που περνάμε θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση των κομμάτων από τον υπουργό Εξωτερικών».
Αναφερόμενος στο θέμα της ενημέρωσης για το ζήτημα του ευρωστρατού, που τις προηγούμενες ημέρες αποτέλεσε αφορμή για να κατηγορήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο κ. Πρωτόπαπας επισήμανε ότι «υπήρχε καθ όλη τη φάση που περάσαμε».
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι -εκτός της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό- υπήρχε επιπλέον ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών προς τα κόμματα, και ειδικότερα όσον αφορά στη ΝΔ, από τον διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Αναστάσιο Σκοπελίτη, προς τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Κ.Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων