Κατάρτιση 23.000 ανέργων στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» από το υπουργείο Εργασίας
Στην προκήρυξη δύο επιχειρησιακών προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώ, για την κατάρτιση 23.000 ατόμων στην «Kοινωνία της Πληροφορίας» προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Στην προκήρυξη δύο επιχειρησιακών προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώ, για την κατάρτιση 23.000 ατόμων στην «Kοινωνία της Πληροφορίας» προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας.
Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα, ύψους 21 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατάρτιση 18.000 ανέργων και 2.000 στρατευμένων και θα υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαΐου 2003.
Το δεύτερο πρόγραμμα, κόστους 30 εκατ. ευρώ, προβλέπει την κατάρτιση 3.000 άνεργων πτυχιούχων και θα υλοποιηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2003.
Η ανάθεση των προγραμμάτων αυτών, θα χρηματοδοτηθεί από το Γ΄ΚΠΣ και θα γίνει σε αναδόχους μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού.
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μορφή ευφυΐας, η οποία δεν αποτυπώνεται εύκολα σε τεστ και μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για τη δημιουργικότητα