Αποφασιστικός ο νέος γύρος συνομιλιών ΟΗΕ-Ιράκ, σύμφωνα με τον ΓΓ του Οργανισμού
Αποφασιστικές κρίνει ο Κόφι Ανάν τις συνομιλίες που θα έχει στη Βιέννη με τον ΥΠΕΞ του Ιράκ, Νάτζι Σάμπρι, για την επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Ο Ανάν προειδοποίησε πάντως ότι οι συνομιλίες αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν επάπειρον.
Αποφασιστικές κρίνει ο Κόφι Ανάν τις συνομιλίες που θα έχει στη Βιέννη με τον ΥΠΕΞ του Ιράκ, Νάτζι Σάμπρι, για την επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Ο Ανάν προειδοποίησε πάντως ότι οι συνομιλίες αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν επάπειρον.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο πριν βρεθώ στη Βιέννη, όμως δηλώνω οτι προσδοκώ μία καθοριστική συνάντηση (…)δεν μπορεί να συνομιλούμε (με τους Ιρακινούς) επ άπειρον και ευελπιστώ οτι θα έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα» ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ.
Το Ιράκ απέλασε τους διεθνείς επιθεωρητές του οπλοστασίου του τον Δεκέμβριο του 1998, έπειτα από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν αμερικανά και βρετανικά αεροσκάφη εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών έχουν προηγηθεί δύο ακόμα γύροι συνομιλιών με το Ιράκ και οτι άλλα θέματά τους (εκτός των επιθεωρητών) είναι η απόδοση περιουσιακών στοιχείων του Κουβέιτ, καθώς και το θέμα των αγνοουμένων από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο το 1991.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.