
Για χαμηλότερες πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο προειδοποιεί η Nokia
Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nokia, προχώρησε την Πέμπτη στην καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τις πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά και των επομένων ετών, καθώς η ζήτηση υποχωρεί.
27
Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nokia, προχώρησε την Πέμπτη στην καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τις πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά και των επομένων ετών, παρέχοντας μία ακόμη ένδειξη ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να επιστρέψει στους εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης της δεκαετίας του 90.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιόρμα Όλιλα, οι πωλήσεις θα αυξηθούν έως 10%, έναντι 15% που προέβλεπε παλαιότερα. Από το 2003 και μετά οι πωλήσεις και τα κέρδη θα αυξηθούν έως 10%, εγκαταλείποντας την παλαιότερη πρόβλεψη που έκανε λόγο για ετήσιους ρυθμούς αύξησης της τάξεως του 35%.
Η Nokia πάντως επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για αύξηση κερδών 83 σεντς ανά μετοχή φέτος και την αύξηση του μεριδίου αγοράς στο 40% έναντι 37% το πρώτο τρίμηνο.
«Μας λένε ότι ο κλάδος ωριμάζει» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Nordea Securities, Όλιπεκκα Έλοβαϊνο. «Οι μέρες της έκρηξης ανήκουν στο παρελθόν» συμπλήρωσε.
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων της Nokia την περασμένη δεκαετία ήταν στο 28%. Τώρα όμως, όπως η ανταγωνίστρια Motorola, προχωρά σε περικοπές δαπανών, ώστε να προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση των καταναλωτών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Για το σύνολο του κλάδου ο φιλανδικός κολοσσός προβλέπει ότι οι πωλήσεις φέτος θα κυμανθούν στα 400 με 420 εκατ. τεμάχια.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν σήμερα κατά 1,7% στα 13,12 ευρώ. Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 50%, χάνοντας 75 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οδύσσεια νο.2: ΑΙ ταινία μεγάλου μήκους κοντράει το έπος του Νόλαν – «Άνθρωπος εναντίον Μηχανής»
- Βόλος: Παρίσταναν του πελάτες σε κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας – Άφαντοι οι δύο δράστες
- Ιράν: Σύγκρουση στους κόλπους του καθεστώτος – Για πραξικόπημα προειδοποιούν οι σκληροπυρηνικοί
- ΑΕΚ – Γκρόνινγκεν 2-1: Νίκησε, αλλά θέλει δουλειά η «Ένωση» (vids)
- Ουκρανία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση – Ο Ζελένσκι εξετάζει την απόλυση του αρχηγού του στρατού λόγω διαδηλώσεων
- Άγιαξ – Ολυμπιακός: Μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Γιάρεμτσουκ (vid)


