Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «ανησύχησε» τη Δευτέρα την Καλαμάτα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών Ρίχτερ κατέγραψαν τη Δευτέρα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 30 χλμ. νοτίως της Καλαμάτας.
Απο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι στις 07:44 το πρωί της Δευτέρας οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον Μεσσηνιακό Κόλπο, 30 χλμ. νότια της Καλαμάτας και σε απόσταση 190 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας. Οι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί και εντάσσουν το σεισμό στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.
O σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί από τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές ζημιές ή άλλα προβλήματα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).