Ακυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για τον Λεσπέρογλου
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο τέως εισαγγελέας Α.Π., Π.Δημόπουλος κατά της αποφάσεως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε αθώος ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, λόγω αμφιβολιών.
43
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο τέως εισαγγελέας Α.Π., Π.Δημόπουλος, προ της αποχωρήσεώς του από το εισαγγελικό σώμα, κατά της αποφάσεως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε αθώος ο Αβραάμ Λεσπέρογλου κατά πλειοψηφία (4-3), λόγω αμφιβολιών.
Ο Αβραάμ Λεσπέρογλου ήταν κατηγορούμενος μαζί με δύο ακόμα άτομα, γιατί την 24η Οκτωβρίου 1982 φέρεται να αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον αρχιφύλακα Γ.Ψαρουδάκη, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής που ακολούθησε την απόπειρα διάρρηξης σε οδοντοτεχνείο επί της οδού Κωλέττη, στα Εξάρχεια.
Οι τέσσερις ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, σε αντίθεση με τους τρεις τακτικούς δικαστές, τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι ο Αβραάμ Λεσπέρογλου δεν συμμετείχε στην ένοπλη συμπλοκή. Για την υπόθεση αυτή ο Αβραάμ Λεσπέρογλου πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών.
Σήμερα, το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεση κατά της αποφάσεως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίνοντας ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επίσης, απορρίφθηκε και η ένσταση παραγραφής του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε καταθέσει ο Αβραάμ Λεσπέρογλου.
Κατόπιν αυτών, ο Αβραάμ Λεσπέρογλου θα δικαστεί εκ νέου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ενώ αναβιώνει η πρωτόδικη απόφαση της κάθειρξης των 17 ετών, με συνέπεια να μην αποκλείεται το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης εναντίον του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442