Τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας ζητούν οι επιχειρήσεις λιανικής
Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν εν όψει και του 2004 οι επιχειρήσεις λιανικής, οι οποίες τονίζουν ότι εξαιτίας της παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί οι επενδύσεις και η απασχόληση στον κλάδο.
27
Τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων τους, ζητούν τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας, τόσο εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο οι καταναλωτικές ανάγκες των εκατομμυρίων ξένων τουριστών που θα έρθουν να τους παρακολουθήσουν, όσο και σε περιοχές με μεγάλη τουριστική και εμπορική κίνηση.
Όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής, από 30% αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό μειώθηκε πέρυσι στο 8% και ο ρυθμός αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω φέτος, ενώ αντίστοιχα παρουσιάζεται συγκράτηση και στο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων.
Ο κ. Μακρής υπογράμμισε ότι πρωτίστως θα πρέπει να εφαρμοστεί για όλες τις περιοχές της χώρας το «εθνικό ωράριο», το ωράριο δηλαδή για το οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να αρθεί από την κεντρική διοίκηση το δικαίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποφασίζει για το ίδιο θέμα, περιορίζοντας τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
Ο ΣΕΛΠΕ, ως αίτημα σε δεύτερη φάση, θέτει να ξεκινήσει διάλογος προκειμένου να αποφασιστεί έγκαιρα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και να δοθεί λύση για τα καταστήματα που λειτουργούν σε πολυχώρους ψυχαγωγίας, τα οποία δεν μπορούν να αναπτυχθούν και συμπαρασύρουν και τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από τις επενδύσεις που προγραμματίζονται.
Το εμπόριο, κατέληξε ο κ. Μακρής, αποτελεί μία σημαντική παράμετρο στη διοργάνωση των Αγώνων του 2004 και δεν επιτρέπεται να μην ενημερώνεται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που το αφορούν άμεσα ή έμμεσα, καθώς και να μην συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αυτών των αποφάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442