Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Οι κυβερνητικές θέσεις δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, κατά τον ΣΥΝ
Την εκτίμηση ότι οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγόπουλο.
Την εκτίμηση ότι οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο.
Ειδικότερα, ο Ν.Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι οι κυβερνητικές θέσεις δεν κατοχυρώνουν τη ρήτρα της πλεονασματικής λειτουργίας του συστήματος, και προσέθεσε ότι «παρακάμπτουν το θέμα της πρόσθετης χρηματοδότησης και παραγράφουν τις υποχρεώσεις του κράτους, από τη μονομερή αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων».
Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε υιοθετήσει τις προτάσεις που είχε καταθέσει η ΓΣΕΕ ένα χρόνο πριν και παρατήρησε ότι η δίκαιη και βιώσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δεν θα προκύψει από λογιστικές εξισώσεις και χρηματοοικονομικές αναδιανομές πόρων στο εσωτερικό του συστήματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για ανάγκη «εθνικής συμφωνίας», καθώς και για ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, τον οποίο το κόμμα του θα επιδιώξει, όπως είπε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι έχει αρχίσει μια σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να υποστηριχθούν οι θέσεις της Συνομοσπονδίας, για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του συστήματος και της πλεονασματικής λειτουργίας του.
Ωστόσο, ο κ. Πολυζωγόπουλος παρατήρησε ότι «τα κόμματα έχουν τις δικές τους προσεγγίσεις και τους δικούς τους πολιτικούς σχεδιασμούς, και φυσικά έχουν την ευθύνη της άσκησης κριτικής στο κυβερνητικό έργο». Επισήμανε ότι η ΓΣΕΕ θα εμμείνει στην στρατηγική εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου στο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπως εδώ και τρία χρόνια.
Ο κύκλος επαφών της ΓΣΕΕ θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ εκκρεμεί ο ορισμός της ημερομηνίας συνάντησης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου