25

Πρωτοβουλία της ΝΔ για έρευνα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση της λιβεριανής εταιρείας Mayo Investment Corp., προανήγγειλε την Πέμπτη, εμμέσως πλην σαφώς, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν μπορεί να γίνεται εισαγγελική έρευνα μόνο στο ένα κόμμα. Θα γίνει έρευνα της Δικαιοσύνης και στο άλλο κόμμα και αυτό είναι το θέμα που θα έλθει αμέσως μετά όταν εμείς θα έχουμε τελειώσει». Σημείωσε ότι η ΝΔ είναι ευτυχής διότι η έρευνα προχωρά σε βάθος και προσέθεσε πως «ελπίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα δείξει την ίδια προθυμία για να ερευνηθούν και οι δικοί του λογαριασμοί, διότι εκεί κατ΄εξοχην υπάρχει η βεβαιότητα ότι διακινείται μαύρο χρήμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει διακινηθεί «μαύρο χρήμα» μέσω του λογαριασμού της Mayo για τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «εμείς είμαστε βέβαιοι, αλλά περιμένετε να το δείξει και η εισαγγελική έρευνα». Κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ διευκολύνει την έρευνα αυτή και δέχθηκε να γίνει έρευνα των λογαριασμών προσκομίζοντας και όλα τα στοιχεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ