Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 11o
Σταματήστε να εναντιώνεστε στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, λέει ο Πάουελ στους «15»

Σταματήστε να εναντιώνεστε στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, λέει ο Πάουελ στους «15»

Λεκτικά «πυρά» κατά των «15» εκτοξεύει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Κ.Πάουελ, σε συνέντευξή του το Σάββατο στην εφημερίδα Guardian, διαμαρτυρόμενος για τις μόνιμες επικρίσεις των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ, όσον αφορά στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.

51

Λεκτικά «πυρά» κατά των «15» εκτοξεύει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, σε συνέντευξή του το Σάββατο στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, διαμαρτυρόμενος για τις μόνιμες επικρίσεις των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και ειδικότερα στον πόλεμο που διεξάγουν κατά της τρομοκρατίας.

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του Τζορτζ Ο.Μπους, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπεραμύνεται των θέσεων του προέδρου των ΗΠΑ, τονίζοντας πως αντίθετα με την κύριαρχη ευρωπαϊκή άποψη, η αμερικανική εξωτερική πολιτική υπό τη διακυβέρνηση Μπους έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στον Guardian, ο Κόλιν Πάουελ συσχετίζει άμεσα την «αποφασιστική» στάση των ΗΠΑ με την επικείμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, τις πρόσφατες ιστορικές εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αλλά και την συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον για αμοιβαία περικοπή των πυρηνικών οπλοστασίων.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως λανθασμένη την εναντίωση των «15» απέναντι στην ομιλία του Τζορτζ Ο.Μπους τον περασμένο Ιανουάριο περί του «Αξονα του Κακού», στάση που ερμηνεύτηκε από πολιτικούς αναλυτές ως η έναρξη μιας δραματικής ύφεσης στους δεσμούς ΕΕ – ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) είπε τη φράση Αξονας του Κακού και ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβη όσον αφορά στις επικρίσεις που δέχθηκε. Ο πρόεδρος βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να τους αιχμαλωτίσει όλους και μαντέψτε τι, οι Βορειοκορεάτες επιθυμούν τώρα να μας μιλήσουν, και οι Ιρακινοί επιχειρούν να υποκριθούν πως συμπεριφέρονται καλύτερα» τονίζει ο Πάουελ.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδίδει εν μέρει την ευρωπαϊκή στάση στον αντι-αμερικανισμό που επικρατεί στη Γηραιά Ήπειρο. «Υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ που είναι έτοιμοι να εναντιωθούν σε οποιαδήποτε θέση υιοθετήσουν οι ΗΠΑ, θέση την οποία εμείς κρίνουμε σωστή και βασισμένη σε αρχές» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies