Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Καμία υποχώρηση από τους Βρετανούς στο κείμενο για τον ευρωστρατό

Καμία υποχώρηση από τους Βρετανούς στο κείμενο για τον ευρωστρατό

Η Βρετανία δεν προτίθεται να αλλάξει τη στάση της στο θέμα του ευρωστρατού, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μετά τη συνάντηση που είχε με το Βρετανό ομόλογό του. Ωστόσο, ο κ.Παπαντωνίου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί το κείμενο της Αγκυρας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

31

Η Βρετανία δεν προτίθεται να αλλάξει τη στάση της στο θέμα του ευρωστρατού, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μετά τη συνάντηση που είχε με το Βρετανό ομόλογό του. Ωστόσο, ο κ.Παπαντωνίου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί το κείμενο της Αγκυρας ως έχει.

«Αυτό που πετύχαμε είναι να γίνει απόλυτα κατανοητό στη βρετανική πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση το κείμενο της Αγκυρας, όπως έχει διατυπωθεί. Αυτό έγινε κατανοητό και νομίζω ότι πάνω σε αυτή την παραδοχή μπορούμε να οικοδομήσουμε μία λύση, η οποία θα εξυπηρετεί όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου.

«Η Ελλάδα επιδιώκει μία λύση που θα είναι κοινά αποδεκτή και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται, εφόσον γίνει κατανοητό και έγινε κατανοητό ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το κείμενο της Αγκυρας όπως έχει» συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός Αμυνας.

Ωστόσο, στην ερώτηση εάν η βρετανική πλευρά προτίθεται να αλλάξει στάση στο θέμα του ευρωστρατού, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αν και ο Τζεφ Χουν «δεν είπε ότι το κείμενο της Αγκυρας θα παραμείνει ως έχει».

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν πάντως όσον αφορά στο Κυπριακό, καθώς η Βρετανία στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για πολιτική επίλυση του προβλήματος και αντιλαμβάνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενταχθεί στην ΕΕ, ανεξαρτήτος του πολιτικού προβλήματος.

Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε επίσης ότι υπήρξε συμφωνία με την Βρετανία στις θέσεις μας για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και υπήρξε μια πολύ μεγάλη εκτίμηση και θετική αξιολόγηση της συνδρομής που παρέχει η Ελλάδα στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και στο Αφγανιστάν και όπου αλλού χρειάζεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies