
Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τώρα τη σημασία μιας διεθνούς διάσκεψης για το Μεσανατολικό
«Δεν πρέπει να αναμένουμε πολλά από μια διεθνή διάσκεψη» δηλώνει ο Λευκός Οίκος, την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούσαν νέα επιδρομή στην Τουλκαρέμ. Πάντως, η Αγκυρα δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει μία τέτοια διάσκεψη.
30
Ο Λευκός Οίκος μειώνει πλέον τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας διεθνούς διάσκεψης για το Μεσανατολικό. «Θα είναι περισσότερο μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων για να παγιωθούν οι απόψεις και οι ιδέες που υποστηρίζουν, όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και οι Ευρωπαίοι, οι Ισραηλινοί και κυρίως ο πρίγκηπας Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας» είπε ο Τζορτζ Ο. Μπους από το Καμπ Ντέιβιντ.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σχεδόν παράλληλα με μία νέα εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τουλκαρέμ, τα ξημερώματα του Μ.Σαββάτου, αναζητώντας Παλαιστίνιους εξτρεμιστές. Σύμφωμα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ούτε συλλήψεις.
Ωστόσο, λίγο αργότερα ένας αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής έχανε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών στον προσφυγικό καταυλισμό της Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές τόνισαν ότι ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον ενός ατόμου που επιχείρησε να εισέλθει στον εβραϊκό οικισμό της περιοχής.
Πάντως, τη Μ.Παρασκευή τόσο ο Αριέλ Σαρόν όσο και ο Γιασέρ Αραφάτ δήλωσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε μια διάσκεψη για το Μεσανατολικό, αφήνοντας ωστόσο, εκατέρωθεν αιχμές για τις πραγματικές προθέσεις της άλλης πλευράς.
«Πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά το θέμα της διεθνούς συνάντησης» δήλωσε εκπρόσωπος του Αριέλ Σαρόν και τόνισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα ζητήσει διευκρινίσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την ερχόμενη Τρίτη του Πάσχα. «Οι Ισραηλινοί μιλούν για ειρήνη, αλλά επιτίθενται καθημερινά στις πόλεις και τα χωριά» ήταν το σχόλιο του Γιασέρ Αραφάτ.
Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αγκυρα θα ήταν πρόθυμη να φιλοξενήσει τη διεθνή διάσκεψη, εφόσον βέβαια αυτή πραγματοποιηθεί. Οι διευκρινιστικές αυτές δηλώσεις έγιναν λίγο μετά τη μετάδοση από το ισραηλινό ραδιόφωνο της «είδησης» ότι η Τουρκία για την οποία είχε κάνει λόγο ο Κόλιν Πάουελ δύο ημέρες πριν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό Αθλητισμού της Ιταλίας – «Η πρόκριση κρίνεται στο γήπεδο»
- Πήρε το ντέρμπι παραμονής η Λεβάντε, νίκησε 2-0 τη Σεβίλλη
- Το ιστορικό των προθεσμιών και των απειλών του Τραμπ για το Ιράν
- Αμετανόητος Λαζαρίδης ξαναχτυπά: Η σκευωρία των πολιτικών μου αντιπάλων εντός και εκτός Καβάλας θα πέσει στο κενό
- Strawberina στοπ: Δηλητήριο ο σκοτεινός τοξικός αλγόριθμος των ψηφιακών φρούτων
- Συναγερμός στον Νέο Κόσμο – 55χρονος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα αφού χτύπησε τη μητέρα του – Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ




