Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Δεν ευδοκίμησαν οι συνομιλίες για τον τερματισμό της κρίσης στο Ναό της Γεννήσεως

Δεν ευδοκίμησαν οι συνομιλίες για τον τερματισμό της κρίσης στο Ναό της Γεννήσεως

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων για την άρση του αποκλεισμού του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν την Τετάρτη, δήλωσαν οι Παλαιστίνιοι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων για την άρση του αποκλεισμού του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαλάχ Τααμάρι τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα μερικά «σκληρά σημεία».

Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως, ότι υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες και ότι θα επαναληφθούν την Τετάρτη. «Αισθανόμαστε ότι οι Ισραηλινοί θέλουν να δοθεί κάποια λύση» επισήμανε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος. Κανένα σχόλιο δεν υπήρξε από την ισραηλινή πλευρά.

Αρχικά, η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία πρότεινε τη μεταφορά των -καταζητούμενων από το Ισραήλ- ενόπλων Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας. Η ισραηλινή πλευρά δεν απέκλεισε κατευθείαν την πρόταση και -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- αυτή αποτελεί το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων.

Το θρίλερ ξεκίνησε στις 2 Απριλίου όταν ένοπλοι Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στο Ναό της Γεννήσεως μετά την ανακατάληψη της Βηθλεέμ, στο πλαίσιο της ισραηλινής επιχείρησης «Αμυντική Ασπίδα» στη Δ.Όχθη, η οποία ήλθε ως απάντηση στο κύμα των παλαιστινιακών επιθέσεων αυτοκτονίας. Έως σήμερα περίπου 200 Παλαιστίνιοι παραμένουν υπό πολιορκία στον Ιερό Ναό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε -επικαλούμενο ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού- πως τρεις Αρμένιοι ιερείς κατόρθωσαν να βγουν το πρωί της Τρίτης από το Ναό της Γεννήσεως. Νωρίτερα, οι ιερείς είχαν υψώσει πανό επάνω από το εσωτερικό του ναού, το οποίο έγραφε «παρακαλούμε βοηθήστε μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies