
Μικρές διακυμάνσεις κατά τις πρώτες συναλλαγές της Τρίτης στη Νέα Υόρκη
Ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά νέα, ιδιαίτερα από την Exxon Mobil και τη DuPonts κρατούν τους επενδυτές της Γουόλ Στριτ μακριά από εντολές αγοράς. Παρόλα αυτά, η εικόνα κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης είναι σταθεροποιητική.
28
Πτώση 0,31% καταγράφει λίγο μετά της 17:15 ώρα Ελλάδος ο Nasdaq και διαμορφώνεται στις 1.753,26 μονάδες. Ο Dow Jones κινείται σταθεροποιητικά, στο +0,02% και τις 10.138,69, ενώ ο Standard & Poors 500 κερδίζει 0,28% στις 1.110,92 μονάδες.
Η εταιρεία κατασκευής χημικών προϊόντων DuPonts απογοήτευσε τους επενδυτές, είχε κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 55 σεντς κατά το πρώτο τρίμηνο, απογοητεύοντας τους επενδυτές.
Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση της ημέρας ήρθε από τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil, της οποίας τα κέρδη υποχώρησαν κατά 58% το ίδιο διάστημα. Η εταιρεία επικαλέστηκε ως λόγους τις τιμές του πετρελαίου και τη μειωμένη ζήτηση.
Ανοδικά κινήθηκαν οι κατασκευαστές ημιαγωγών, καθώς οι παραγγελίες στην Κοιλάδα του Πυριτίου αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα· ένα σημάδι επερχόμενης ανάκαμψης στον συγκεκριμένο κλάδο.
Το ρόλο του, πάντως, εξακολουθεί να διαδραματίζει και σήμερα ο απόηχος των αρνητικών αποτελεσμάτων της Ericsson και της WorldCom.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
