Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Θρυλική»... νίκη τίτλου με 4-3 επί της ΑΕΚ

«Θρυλική»… νίκη τίτλου με 4-3 επί της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τα είχε όλα στα χέρια της... Η καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού όμως μίλησε και παρά το γεγονός οτι βρέθηκε πίσω 0-1 έφτασε σε μία εντυπωσιακή νίκη με 4-3 βάζοντας πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

26

Η ΑΕΚ τα είχε όλα στα χέρια της… Η καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού όμως μίλησε και παρά το γεγονός οτι βρέθηκε πίσω 0-1 έφτασε σε μία εντυπωσιακή νίκη με 4-3 βάζοντας πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Σε ένα πραγματικά εκπληκτικό ντέρμπι μπροστά σε 62.000 θεατές οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ψυχική δύναμη να πάρουν τους τρεις βαθμούς που τους φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ μία αγωνιστική πριν από το τέλος αυτής της περιόδου «θρίλερ».

Έτσι ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Αρη στην τελευταία αγωνιστική κατακτά τον τίτλο, ενώ πρέπει να σημειωθεί οτι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με την «Ένωση» (η AEK παίζει με τον ΠΑΟΚ) η ομάδα του Τάκη Λεμονή έχει το… πάνω χέρι καθώς και στα δύο ντέρμπι έχει επικρατήσει (στον α γύρο με 3-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Στον αγωνιστικό τομέα το ντέρμπι της χρονιάς όχι μόνο δεν απογοήτευσε όσους το παρακολούθησαν αλλά τους προσέφερε πλούσιο θέαμα, με τον Κύρο Βασσάρα να είναι πολύ καλός στο ρόλο του διαιτητή.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με καθαρά επιθετική φιλοσοφία αφού ήταν ξεκάθαρο, ότι και οι δύο ομάδες ήθελαν την νίκη παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ βολευόταν και με την ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά και μάλιστα ήταν ο πρώτος που απείλησε την αντίπαλη εστία, μία με ένα σούτ του Πατσατζόγλου που απέκρουσε σχετικά εύκολα ο Χιώτης και μία με ένα σούτ του Τζόρτζεβιτς που όμως ήταν χαλαρό και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών ήταν το γεγονός ότι όλη η ομάδα της ΑΕΚ έψαχνε τον Ντέμη Νικολαίδη με βαθιές μπαλιές.

Όλα αυτά μέχρι και το 22ο λεπτό όταν ο Βασίλης Τσάρτας βρέθηκε μέσα στην περιοχή των «ερυθρολεύκων», ανατράπηκε απο τον Γιαννακόπουλο. Ο Τσάρτας ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα σε φάουλ του Τσάρτα ο Νικολαΐδης κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γεωργίου αλλά ο διαιτητής ακυρώσε το τέρμα ως επιθετικό φάουλ του επιθετικού της ΑΕΚ στον Κωστούλα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απέκτησε ξανά τον έλεγχο του αγώνα και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το παιχνίδι όταν δυνατή κεφαλιά του Τζιοβάνι (31΄) μετά απο κόρνερ του Γιαννακόπουλου απέκρουσε με υπερένταση ο Χιώτης.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός το κατάφερε ο Αλέξης Αλεξανδρής δώδεκα λεπτά αργότερα με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου σέντραρε απο τα δεξιά και ο Αλεξανδρής με απίστευτο ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη ισοφαρίζοντας τον αγώνα 1-1 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του. Το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δίνει χώρο στον Ολυμπιακό γεγονός που εκμεταλεύτηκαν στο έπακρο οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν κλείσει τους «κιτρινόμαυρους» στα καρέ τους. Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά πήρε το προβάδισμα στο 52ο λεπτό όταν μετά απο φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Πατσατζόγλου (που ήταν απο τους κορυφαίους του Ολυμπιακού) με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Οι παίκτες της «Ένωσης» έδειχναν να τα έχουν χαμένα και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 58ο λεπτό όταν μετά απο λάθος συνεννόηση Φερούζεμ και Χιώτη ο Αλεξανδρής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.

Η ΑΕΚ στην συνέχεια ανέβασε απόδοση και κατάφερε να μειώσει σε 3-2 με δεύτερο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βασίλη Τσάρτα στο 76ο λεπτό. Το πέναλτι είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης απο ανατροπή του Γεωργίου.

Στο 81ο λεπτό δυνατό σούτ του Ανατολάκη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χιώτη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γεωργίου με εκπληκτική προσπάθεια λέει όχι στο σούτ του Βασίλη Τσάρτα απο το ύψος του πέναλτι και δεξιά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε το 4-2.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να εμιώσει με τον Λάκη σε 4-3 στο 94΄ και ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Κωστούλας, Αμανατίδης (72΄ Ανατολάκης), Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος (59΄ Ζε Ελίας), Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (84΄ Νινιάδης).
ΑΕΚ: Χιώτης, Φερούζεμ (64΄ Κωνσταντινίδης), Γκαμάρα, Γεωργέας (26΄ Κωστένογλου), Τσάρτας, Λάκης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Νικολαΐδης, Κασάπης, Ίβιτς.

Η βαθμολογία (σε 24 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 55
2. ΑΕΚ 55
3. Παναθηναϊκός 49
4. ΠΑΟΚ 45
5. Ξάνθη 39
6. Ηρακλής 32
7. Πανιώνιος 31
8. ΟΦΗ 30
9. Αρης 29
10. Αιγάλεω 23
11. Ιωνικός 22
12. Ακράτητος 20
13. Εθνικός Αστέρας 17
14. Παναχαϊκή 15

*Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ξάνθη έχουν ένα αγώνα περισσότερο. Ο Ιωνικός και ΠΑΟ έναν ματς λιγότερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024