
Αποκλειστικά στο ΕΣΥ θα «ανήκει» το νοσοκομείο Χαϊδαρίου
Ευθύνες στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, για τη μη μεταφορά των πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο Χαϊδαρίου, επέρριψε την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον αποκλειστικά στο πλαίσιο του ΕΣΥ.
53
Αποκλειστικά ως νοσοκομείο του ΕΣΥ θα λειτουργεί πλέον το θεραπευτήριο Χαϊδαρίου, μετά από εισήγηση του υπουργού Υγείας, Αλέκου Παπαδόπουλου, την οποία ενέκρινε την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, για την μη μεταφορά πανεπιστημιακών κλινικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
«Μετά από δύο χρόνια συνεχών διαβουλεύσεων, τα μέλη του συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας δεν αποδέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να μεταφερθούν οι πανεπιστημιακές κλινικές σε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, για να λειτουργήσει όπως τα νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι «το νοσοκομείο Χαϊδαρίου δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Θα λειτουργήσει ως πρότυπο νοσοκομείο του ΕΣΥ».
Σύμφωνα με την απόφαση, το νοσοκομείο αρχικά θα λειτουργεί ως διαγνωστικό κέντρο, δηλαδή θα γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά δεν θα νοσηλεύονται ασθενείς. Από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η λειτουργία ορισμένων κλινικών και το καλοκαίρι του 2004 θα λειτουργούν κανονικά όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου. Μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, υπεραμύνθηκε των επιλογών του υπουργείου, όσον αφορά στο νοσοκομείο Χαϊδαρίου και δήλωσε ότι «η Ιατρική Σχολή -κατά πλειοψηφία των οργάνων της- αρνήθηκε αυτή την τόσο αυτονόητα θετική επιλογή για το μέλλον των ιατρικών σπουδών. Αυτή η πλειοψηφία θα πρέπει να εξηγήσει στους φοιτητές και στην κοινή γνώμη γιατί αρνήθηκε ενα αναβαθμισμένο περιβάλλον ιατρικής εκπαίδευσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές του ΟΗΕ απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη
- Ο Εμπαπέ απάντησε στην Παραγουανή πολιτικό που τον αποκάλεσε αμόρφωτο βάρβαρο: «Είστε αξιοθρήνητη…» (pic)
- «Σέπια, αποικιοκρατία, ρατσισμός» – Γιατί αυτή η λήψη της Άνι Λίμποβιτς διχάζει και προκαλεί
- Ανείπωτη θλίψη για τη Μαρία Αντωνογιαννάκη – Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 3.500 οι νεκροί του διπλού σεισμού – Σχεδόν 18.000 οι άστεγοι
- ΠΑΟΚ: Άτυχος ο Σαρρής, υπέστη ρήξη χιαστού

