Η διάσκεψη για το Μεσανατολικό μπορεί να διεξαχθεί χωρίς τον Αραφάτ, δήλωσε ο Πάουελ
Αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ δήλωσε τη Δευτέρα πως η ειρηνευτική διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή μπορεί να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Γιασέρ Αραφάτ. Ο Πάουελ τόνισε πως η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε «υπουργικό επίπεδο».
Αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ δήλωσε τη Δευτέρα πως η ειρηνευτική διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή μπορεί να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Γιασέρ Αραφάτ. Ο Πάουελ τόνισε πως η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε «υπουργικό επίπεδο».
Τη διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης για το Μεσανατολικό είχε προτείνει ο Αριέλ Σαρόν στον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Ισραήλ. Ισραηλινές πηγές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι μοναδική προϋπόθεση για να γίνει η διάσκεψη είναι να μην παραστεί ο Γιασέρ Αραφάτ.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο Πάουελ δήλωσε πως «δεν είναι αναγκαία η παρουσία του για να ξεκινήσει (η διάσκεψη). Στην ουσία, η διάσκεψη μπορεί να διεξαχθεί σε επίπεδο υπουργών χωρίς να είναι απαραίτητη η συμμετοχή αρχηγών κρατών» εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επέστρεψε στο Ισραήλ από τη Δαμασκό.
«Ο πρόεδρος Αραφάτ έχει το χρόνο να επιλέξει τους ανθρώπους του κινήματός του που θα τον εκπροσωπήσουν» προσέθεσε ο Κόλιν Πάουελ, όπως μετέδωσε το Reuters.
Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός ανέφερε ότι η ιδέα για την ειρηνευτική διάσκεψη βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο και δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί τίποτα ακόμα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.