Πιστοί παραμένουν στην πρωτοβουλία τους για τη Μ.Ανατολή οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας
Επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους να επισκεφθούν από κοινού το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Παπανδρέου και Τζεμ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, εν όψει της σύγκλισης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας.
Τη βούλησή τους να επισκεφθούν από κοινού το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όταν και εφόσον υπάρξουν οι σχετικές προϋποθέσεις και κυρίως η δυνατότητα να συναντηθούν με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, εξέφρασαν εκ νέου στη διάρκεια συνάντησής τους οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, το βράδυ της Δευτέρας, στο Λουξεμβούργο.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν μια σύντομη συνάντηση, εν όψει της συνεδριάσης του Συμβουλίου Σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις συζητήσεις που έγιναν νωρίτερα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και επαναβεβαίωσαν την πίστη τους στην πρωτοβουλία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισμαήλ Τζεμ δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας για την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε από κοινού με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Λάθος, λάθος και πάλι λάθος» την χαρακτήρισε ο γνωστός σύμβουλος του τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, καθηγητής Χασάν Ουνάλ και κάλεσε τον τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, «να την σταματήσει αμέσως».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59