Οι επιχειρήσεις τελειώνουν είπε ο Σαρόν στον Πάουελ, χωρίς να διευκρινίσει το πότε
«Το Ισραήλ ελπίζει να τελειώσει σύντομα την επίθεσή του εναντίον των τρομοκρατικών υποδομών» δήλωσε την Παρασκευή ο Αριέλ Σαρόν, μετά τη συνάντηση με τον Κόλιν Πάουελ. Ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο παύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
«Το Ισραήλ ελπίζει να τελειώσει σύντομα την επίθεσή του εναντίον των τρομοκρατικών υποδομών» δήλωσε την Παρασκευή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, έπειτα από τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ. Ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο παύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Ο Πάουελ υπογράμμισε στην ίδια συνέντευξη πως δεν έλαβε «ακριβή απάντηση» από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σχετικά με τη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές της Δυτικής Όχθης. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε το Ισραήλ, γι αυτό που αποκάλεσε «μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνέπειες της επίθεσης που διεξάγει στις παλαιστινιακές περιοχές» και για τις επιπτώσεις της σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Ελπίζω ότι μπορούμε να βρούμε ένα τρόπο για να φτάσουμε στο σημείο αυτό σε συμφωνία όσον αφορά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και να επιστρέψουμε σ ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε μια πολιτική διευθέτηση» δήλωσε ο Πάουελ. Προσέθεσε δε ότι «καταλαβαίνουμε τι είναι τρομοκρατία και, όπως εμείς απαντήσαμε στην τρομοκρατία, ξέρουμε ότι το Ισραήλ έχει κι αυτό δικαίωμα να απαντήσει στην τρομοκρατία. Το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσουμε πέρα από απλώς μια απάντηση».
Ο Αμερικανός υπουργός επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί στη διάρκεια της περιοδείας του με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ και τόνισε ότι θα ζητήσει από τον Παλαιστίνιο ηγέτη «περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια». «Στη συζήτησ που θα έχω με τον πρόεδρο Αραφάτ θα του καταστήσω σαφές ότι είναι σημαντικό τώρα να υπάρξει δράση πραγματική και όχι μόνο ρητορεία».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.