Επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των απεργών της ΑΔΕΔΥ στο υπ. Οικονομίας
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Οικονομίας στην Αθήνα, όταν διαδηλωτές που μετείχαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Παραιτήθηκε από την κομματική του θέση στο ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Παπασπύρου.
25
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Οικονομίας στην Αθήνα, όταν διαδηλωτές που μετείχαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ παραιτήθηκε από τον Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον εξωτερικό αστυνομικό κλοιό, τα κατάφεραν, στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και επιχείρησαν ξανά να μπουν στο κτίριο συναντώντας την ισχυρή αντίσταση των αστυνομικών που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν ελαφρά.
Οι διαδηλωτές υποχώρησαν και αποφάσισαν να κατευθυνθούν στη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία τους.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ σε επιστολή που απέστειλε στο γραμματέα του Τομέα Συνδικαλισμού, Γιάννη Κουτσούκο, αναφέρει ότι παραιτείται από τη θέση στο κομματικό όργανο καθώς «οι προθέσεις, η διάθεση και η πολιτική μου στάση δεν μου επιτρέπουν οποιαδήποτε εμπλοκή σε αντιπαραθέσεις με προσωπικές πολιτικές πρακτικές στελεχών, επειδή πίστευα και πιστεύω σε συλλογικές, παραγωγικές, εποικοδομητικές πολιτικές σχέσεις και πρακτικές».
Ο κ. Παπασπύρος σημειώνει ότι παραιτήθηκε μετά από επικρίσεις που δέχθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους και συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα για τη στάση του στο ασφαλιστικό (την απόρριψη των προτάσεων Ρέππα και την υποστήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ) και κάνει λόγο για «συντηρητικές ακραίες λογικές χειραγώγησης του συνδικαλιστικου κινήματος».
Ο Συνασπισμός κατήγγειλε «την αστυνομική βία στη συγκέντρωση των απεργών της ΑΔΕΔΥ» και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη γι αυτή την απρόκλητη επίθεση που σηματοδοτεί μια νέα αυταρχική στροφή εναντίον των αγώνων των εργαζομένων. Δεν νοείται διάλογος με γκλομπ και δακρυγόνα, δεν νοούνται δημοκρατικά δικαιώματα όταν η στοιχειώδης άσκησή τους γίνεται υπό την αίρεση της αστυνομικής βίας».
Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ
Τα σημεία στα οποία διαφωνεί η ΑΔΕΔΥ στις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι:
*Η χρηματοδότηση η οποία, όπως υποστηρίζεται, δεν περιέχει το σαφή ορισμό της υποχρέωσης των 3/9
*Η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης που ισχύει για το Δημόσιο από το 80% στο 70%
* Η αλλαγή βάσης υπολογισμού της σύνταξης από τον τελευταίο μισθό στην τελευταία πενταετία
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
- Νέα σενάρια για τον Πίτερς: «Έχει δεσμευτεί εδώ και εβδομάδες»
- Μαίρη Συνατσάκη: Έτοιμη για δεύτερο παιδί;
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία – Το Δημόσιο δηλώνει υποστήριξη σε κατηγορίες
- Το «κόλπο γκρόσο» της Ρεάλ, η επιστροφή του Παζ και το… λογιστικό αριστούργημα του Πέρεθ
- Επιδείνωση της κατάστασης στο Μάλι
- ΗΠΑ: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Όστιν – Αναφορές για τραυματίες
- Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη – Πυροβόλησαν 28χρονο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442