Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έληξε η πρώτη επαφή Αραφάτ και Ζίνι - Το Ισραήλ «συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε»

Έληξε η πρώτη επαφή Αραφάτ και Ζίνι – Το Ισραήλ «συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε»

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού του Ζίνι με τον Αραφάτ, με τον Αμερικανό απεσταλμένο να είναι ο πρώτος διπλωμάτης που σπάει την απομόνωση του Παλαιστίνιου ηγέτη. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ -αγνοώντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ- συνέχιζε τις επιχειρήσεις.

29

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού του Αντονι Ζίνι με τον Γιασέρ Αραφάτ, την Παρασκευή, με τον Αμερικανό απεσταλμένο να είναι ο πρώτος διπλωμάτης που σπάει την απομόνωση του Παλαιστίνιου ηγέτη. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ -αγνοώντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ- συνέχιζε τις επιχειρήσεις.


Ο βοηθός του προέδρου των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος τόνισε στον Ζίνι ότι ο λαός του υποστηρίζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματευόταν το περασμένο έτος ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ.


Ο σύμβουλος του Αραφάτ, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, δήλωσε πως θα υπάρξουν περισσότερες συναντήσεις του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής με τον απεσταλμένο του Λευκού Οίκου και επιβεβαίωσε ότι, προτού να δει τον Ζίνι, ο Αραφάτ μίλησε τηλεφωνικά με τον Κόλιν Πάουελ.


Την ώρα που στο γραφείο του Αραφάτ γίνονταν διαβουλεύσεις για την ειρήνη, το Ισραήλ εξακολουθούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του που, την Παρασκευή, κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιους -ανάμεσά τους και ένα 14χρονο κορίτσι.


Αγνοώντας την έκκληση του Τζορτζ Ο. Μπους για απόσυρση των δυνάμεών του από το παλαιστινιακά εδάφη, το Ισραήλ (δια στόματος του υπουργού Αμυνας, Βενιαμίν Μπεν Ελιέζερ) δήλωσε πως «συνεχίζουμε την επιχείρηση που ξεκινήσαμε».


Λίγη ώρα αργότερα, γινόταν γνωστό ότι ισραηλινό χτύπημα από γης και αέρος στη Δυτική Όχθη κόστισε τη ζωή σε έξι άτομα. Πηγές ανέφεραν ότι δύο τους ήταν ανώτερα στέλεχη παλαιστινιακών οργανώσεων.


Πηγές ασφαλείας του Ισραήλ υποστήριζαν ότι τα θύματα σχεδίαζαν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νετάνια και πιθανολόγησε ότι και οι υπόλοιποι νεκροί ίσως να είναι επίσης μέλη της οργάνωσης.


Οι δύο νεκροί κατονομάστηκαν ως ο Κεΐς Οντβάν, επικεφαλής της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, και ο Νασσέρ Αβαΐς, ηγέτης των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά στην ίδια περιοχή.


Λίγα μέτρα μακρύτερα, μασκοφόροι Παλαιστίνιοι δολοφόνησαν τρεις ομοεθνείς τους, με την κατηγορία πως «συνεργάζονταν» με το Ισραήλ. Και το βράδυ της Παρασκευής, ισραηλινός πύραυλος σκότωσε τρεις ακόμη Παλαιστίνιους στην περιοχή της Ναμπλούς, ενώ τραυμάτισε πέντε πολίτες.


Τελευταία ενημέρωση: 23:45

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι- Γουέστ Χαμ 3-1 : Πρωταθλήτρια Αγγλίας η «αρμάδα» του Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι το πήρε και αυτό! Οι «πολίτες» νίκησαν την Γουέστ Χαμ και κατέκτησαν την Premier League. Η Άρσεναλ αν και επιβλήθηκε με 2-1 της Έβερτον έμεινε 2η και πικραμένη για μία ακόμη σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024