Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Οι αγρότες της Θεσσαλίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους

Οι αγρότες της Θεσσαλίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους

Έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων την Πέμπτη και στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο νομό Λάρισας, καθώς 300 περίπου τρακτέρ απέκλεισαν από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα την ΠΑΘΕ στους κόμβους Πλατυκάμπου και Κιλελέρ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

38

Έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων την Πέμπτη και στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο νομό Λάρισας, καθώς 300 περίπου τρακτέρ απέκλεισαν από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα την ΠΑΘΕ στους κόμβους Πλατυκάμπου και Κιλελέρ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.


Οι αγρότες σχεδιάζουν να διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από το πρωί της Παρασκευής και για το επόμενο τουλάχιστον τριήμερο οι Θεσσαλοί αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ρίχνοντας στη μάχη μερικές εκατοντάδες τρακτέρ. Την απόφαση αυτή έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.



Εν τω μεταξύ, από το μεσημέρι της Πέμπτης άρχισαν σταδιακά να συγκεντρώνονται τρακτέρ στα δύο σημεία, 200 στον κόμβο Πλατυκάμπου και 100 στον κόμβο του Κιλελέρ. Επίσης, 150 περίπου τρακτέρ από τα Φάρσαλα κατευθύνθηκαν αρχικά στον κόμβο των Μικροθηβών και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην Κεφάλωση.


Αύριο το πρωί, εξάλλου, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο με τρακτέρ έξω από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στον Τύρναβο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μια ακόμη φορά για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της καταβολής αποζημιώσεων για ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί τον περασμένο Ιανουάριο.


Μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου, αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί να κατευθυνθούν προς την Γυρτώνη.


Στο μεταξύ, με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Θ. Κοκκινούλης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργείου Γεωργίας αμφισβήτησε την επέκταση των συμπερασμάτων της δειγματοληπτικής έρευνας που διενήργησε το υπουργείο σε 32 κοινότητες από 14 βαμβακοπαραγωγικούς νομούς της χώρας για την κατάσταση των καλλιεργειών, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες περιοχές είναι πιο επιβαρυμένες από άποψη παρατυπιών.


Κάλεσε, επίσης, το υπουργείο Γεωργίας να προχωρήσει στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά των αγροτών, όπως έχει ανακοινώσει και έκανε λόγο για σκόπιμη καθυστέρηση της καταβολής των επιδοτήσεων για το βαμβάκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies