Τα νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσει η συλλειτουργία των δύο νοσοκομείων και διαπίστωσε την ανάγκη αύξησης του νοσηλευτικού προσωπικού.
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Αλέκο Παπαδόπουλο.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τους θαλάμους με τους μικρούς αρρώστους, συνομίλησε με τους γιατρούς και άκουσε τα αιτήματα του νοσηλευτικού προσωπικού. Ο κ. Σημίτης διαπίστωσε την ανάγκη άμεσης αύξησης του νοσηλευτικού προσωπικού.
Μετά την επίσκεψη, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συνεχής αναβάθμισή των υπηρεσιών υγείας εντάσσεται στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Καθημερινό μέλημά μας, καθημερινή μας φροντίδα και έννοια είναι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος υγείας» τόνισε.
Ο κ. Σημίτης παρατήρησε ότι παρά το έργο που έχει συντελεστεί, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Τόνισε ακόμη ότι έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας – Πρόνοιας κ. Παπαδόπουλο, έδωσε εντολή να προχωρήσει, το συντομότερο δυνατό, η αποφασισμένη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων Παίδων, «που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη λειτουργία τους».
Επίσης, ζήτησε «να προχωρήσει αμέσως η δημιουργία του αυτόνομου τμήματος επειγόντων περιστατικών, όπως έχει σχεδιαστεί για όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων